PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Moment per renàixer

El MoraBanc no ha guanyat mai a la pista de l’Hereda SPB i es planta en l’escenari perfecte per reivindicar-se

Per David Sansaloni

Jelínek intenta la cistella en el darrer partit que va jugar el MoraBanc a la pista de l'Hereda SPB.
Jelínek intenta la cistella en el darrer partit que va jugar el MoraBanc a la pista de l'Hereda SPB. | acb Photo / B. B. Hojas

El MoraBanc es troba davant una altra oportunitat per demostrar que és un equip capaç de fer grans coses a la Lliga Endesa. Els homes d’Ibon Navarro es veuran les cares avui, a partir de les 20.45 hores al Coliseum Burgos, amb l’Hereda San Pablo Burgos en el partit referent a la quarta jornada del campionat espanyol.


Després de perdre els tres primers enfrontaments, els tricolor afronten un nou duel lluny del Poliesportiu i amb moltes carpetes obertes. Coosur Reial Betis, Reial Madrid i Urbas Fuenlabrada han estat suficients per deixar clar que a l’equip encara li falta rodatge i no s’acaba d’adaptar a les idees plantejades pel tècnic basc. No obstant això, el mateix entrenador tricolor es mostrava optimista a sala de premsa, explicant que «quan més treballes, millor ho farem i més millorarem. Necessitem temps per assimilar tot el contingut que estem plantejant en els entrenaments, temps que per altra banda no tenim, però esperem poder demostrar el que realment són com a equip».


El focus, per altra banda, s’ha posat a sobre de les cares noves de l’equip que van arribar aquest mercat estival, però també es té en compte la poca presència de les figures veteranes, com poden Ser Clevin Hannah, David Jelínek entre d’altres. Sobre aquest tema, Navarro va comentar que «no és una qüestió d’assenyalar als nous o als veterans, sinó que és un tema d’equip», mentre afegia que «hem canviat a molt jugadors de la seva posició natural i en pretemporada no hem tingut temps de posar-los cadascun al seu lloc i tot això dificulta una mica més tot». 


Tanmateix, aquest no va voler treure’s de sobre les evidències, i és que «si tens els teus jugadors veterans bé, això et dona un marge per anar introduint als nous de mica en mica, però si has d’introduir als nous i els veterans no estan força bé, vas a patir més, segur, que és el que ens està passant». Finalment, l’entrenador va voler recordar que «aquest equip [el Morabanc] sempre s’ha caracteritzat per lluitar contra l’adversitat, i ho tornarem a fer».


Com a representant del vestidor va sortir Amine Noua, que en la seva primera temporada a l’ACB va declarar sentir-se «integrat», i tot i que les coses no han començat com s’esperaven, «això és només el principi, i crec que puc ajudar molt sobre la pista». Noua també va donar la seva opinió sobre el joc mostrat fins al moment, manifestant que «a mesura que anem agafant confiança en el nostre joc i entre nosaltres mateixos les coses milloraran, i estic convençut que farem una gran temporada». Això sí, el jugador va tenir clar que la victòria a Burgos passa per «concentrar-nos en el nostre joc i donar el 100%. Entrar en el terreny de les excuses no ens ajudarà gens».


Pel que fa al rival, l’Hereda SPB es troba en una situació similar a la dels andorrans, amb la diferència que aquests ja han recollit la seva primera victòria a l’ACB tot i presentar un projecte renovat, amb fitxatges i canvis a la banqueta. La dada a destacar és que el MoraBanc no ha guanyat mai, en tota la seva història, a la pista dels de Castella i Lleó, i per tant l’escenari sembla, per una part, perfecte per ressorgir o, per l’altra, com el pitjor que podien visitar els del Principat en aquest moment. Les estadístiques no juguen tampoc a favor dels de Navarro, i és que dels últims nou enfrontaments entre ambdós equips a la lliga, els de Burgos s’han quedat amb el doble (6) de victòries que el MoraBanc (3). Per a recordar la darrera alegria per als tricolor s’han de remuntar fins ara fa gairebé un any, el 17 d’octubre del 2020, on es va guanyar amb una diferència de cinc punts (87-82) al Poliesportiu, mentre que en l’última ocasió els d’Ibon Navarro van rebre un sever correctiu en perdre per 82-68 al març d’aquest any.


Les claus del duel passen per dos vessants clars: el rebot i la consistència defensiva. Si la temporada passada el MoraBanc es va caracteritzar per la seva lluita en defensa i eficàcia en atac, aquesta necessita més que mai que torni aquesta versió de l’equip. No obstant això, els tricolor es trobaran davant figures clau en l’esquema de l’Hereda SPB, com són els ja coneguts Víctor Benite, Dejan Kravic o l’acabat d’arribar Suleiman Braimoh, que s’ha col·locat com l’home amb millor valoració  per partit dels de Zan Tabak. 

 

Les decles

 

Ibon Navarro - Entrenador del MoraBanc

«Aquest equip [el Morabanc] sempre s’ha caracteritzat per lluitar contra l’adversitat, i ho tornarem a fer»

 

Amine Noua - Jugador del MoraBanc

«Hem de concentrar-nos en el nostre joc i donar el 100%. Entrar en el terreny de les excuses no ens ajudarà gens»

PUBLICITAT
PUBLICITAT