PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Policia avisa d’estafes a llocs web de segona mà

El cos d’ordre recomana fixar-se en el llenguatge a l’hora de fer transaccions

Per El Periòdic

La seu de la Policia.
La seu de la Policia. | Arxiu ANA

La Policia va informar que darrerament han rebut diverses denúncies d’intents d’estafes massives en vendes d’articles de segona mà en pàgines web, tipus Wallapop, Facebook o altres. D’aquesta manera sembla que quan les persones posen els productes a la venda, els suposats compradors els contacten primer mostrant-hi interès. Després, els expliquen que no poden recollir-lo i que enviaran una empresa comercial que els donarà els diners convinguts en un sobre i s’emportarà l’objecte.

Passats uns dies, els tornen a escriure i els expliquen que aquesta suposada empresa demana un suplement en concepte d’assegurança. Així, reclamen al venedor que ho pagui a l’avança a través a una pàgina web i li diuen que afegiran aquest import als diners ja pactats i que s’entregaran en el sobre. Posteriorment van exigint més diners amb qualsevol excusa, amenaçant de reclamar a l’Interpol si no es fa el pagament.

Des del Cos de Policia es recomana que, en les transaccions per internet es tingui especial compte amb el llenguatge utilitzat per l’interlocutor; així, destaquen que és sospitós si sembla que el text està traduït directament d’un altre idioma. També es recorda que, normalment, les empreses comercials i/o de transport, utilitzen adreces corporatives, no genèriques tipus @gmail.com o similar. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT