PUBLICITAT

Bartolomé atribueix la baixa nota a la «política espectacle»

  • El portaveu de l'Executiu reacciona a les dades de l'Observatori sociològic
E. A.
ANDORRA LA VELLA

El fet que les notes que reben tant el Govern com els partits polítics siguin més baixes ara que un any enrere, almenys segons el que reflecteix la darrera onada de l'Observatori sociològic elaborat pel CRES, s'explica, segons el portaveu del Govern, perquè «hi ha una certa manera de fer política espectacle que fa malbé la feina de tots i també la percepció que els ciutadans puguin tenir de la política». Com a exemple d'aquesta manera de fer política, Bruno Bartolomé va citar l'última sessió del Consell General, quan tots els consellers de l'oposició en bloc van sortir de la sala, mentre el cap de Govern, Jaume Bartumeu, exposava els principals punts de l'acord monetari amb la Unió Europea.

La darrera enquesta del CRES recull que el Govern rep un aprovat força just, amb una puntuació de 5,38. L'any anterior, l'Executiu fregava el bé, amb un 5,93. Els partits polítics, pel seu cantó, suspenen amb un 3,9 (venien d'un 4,8).

Bartolomé va assegurar que els resultats són responsabilitat de tots –partit de Govern i partits de l'oposició– i va trencar una llança en favor de la política: «En temps de crisi, la política és més necessària que mai perquè és la políticaque ens ha de permetre trobar solucions».

Sobre la responsabilitat del Govern en aquests resultats negatius, Bartolomé va admetre que «caldrà comunicar millor allò que fem i tenir una actitud curosa, de respecte vers l'interès general».

Denunciar la corrupció / D'altra banda, el portaveu de l'Executiu es va sumar a la preocupació de la població per la possible corrupció a l'Administració. A més, va instar les persones que asseguren que se'ls ha exigit pagar un suborn que ho denunciïn als òrgans pertinents.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT