PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Encamp tanca el semestre amb un superàvit de quasi un milió

L’endeutament de la corporació és d’un 53,70%, molt lluny del límit permès per finances

Per El Periòdic

La corporació del Comú d’Emcamp al consell de comú, ahir.
La corporació del Comú d’Emcamp al consell de comú, ahir. | Comú d\'Encamp

El Comú d’Encamp ha tancat el primer semestre del 2021 amb un superàvit de quasi un milió d’euros, concretament de 981.801,91 euros. Així es desprèn de la liquidació que va presentar ahir a la tarda durant la sessió de Consell de Comú la consellera de Finances, Josefina Rodríguez, qui va manifestar que es tracta d’una millora «rellevant», ja que, i sempre tenint en compte el context de pandèmia que el país i el món vivia durant el mateix període de l’any passat, «el primer semestre del 2020 es va liquidar amb un dèficit de 733.000 euros». I va recordar que a causa de la irrupció de la situació sanitària, la corporació va decidir no cobrar alguns impostos que durant aquest exercici s’han abonat a la data corresponent.

La consellera de Finances també va detallar els nivells d’endeutament de la corporació, els quals es troben en un 53,70%, un percentatge «molt lluny del límit que permet la llei de finances públiques, un 200%». Rodríguez va exposar que el comú ha liquidat aproximadament 11,3 milions d’euros del pressupost en despeses i ha ingressat un total de 12,2 milions d’euros, tot apuntant que encara que hagin incrementat els ingressos comunals durant el primer semestre les xifres es troben «molt lluny» de les assolides en el mateix període d’altres exercicis.

Una de les societats que més ha patit una davallada més gran durant els primers sis mesos de l’any ha estat el Funicamp, amb una reducció del 99,99% dels ingressos i un 10% menys de despeses a causa del tancament de la instal·lació per la pandèmia. Quant a la resta de societat, Sercensa i Gasopas, Rodríguez va informar que la companyia elèctrica ha registrat una disminució del 16% dels ingressos i d’un 11% de les despeses, i que la gasolinera del Pas de la Casa ha patit una reducció del 15,10% dels ingressos i d’un 16% de les despeses.

Cal recordar que les dades fetes públiques ahir són provisionals a l’espera de realitzar el tancament definitiu a finals d’any.

Durant la sessió de Consell de Comú també es va aprovar la modificació del reglament per atorgar subvencions a esportistes i clubs esportius de la parròquia. Segons va exposar el conseller de Joventut i Esports, Xavier Fernández, la revisió del reglament que hi havia fins a la data era molt necessària perquè l’actual «només ens permetia donar subvencions als esportistes majors de 18 anys» i la modificació aprova les ajudes als professionals de l’esport a partir dels 16 anys, «el moment en què un jove comença la seva carrera professional».

A banda de la disminució de l’edat requerida per rebre una subvenció, la revisió del reglament incentiva la professionalització dels clubs incrementant els preus de la subvenció per hora dels monitors i entrenadors, amb l’objectiu de potenciar la contractació de personal més qualificat i amb estudis sobre la matèria. I també anima als clubs a ser partícips de la consolidació de la parròquia com una destinació turística esportiva, potenciant la realització d’actes i esdeveniments, tot motivant que els participants pernoctin a Encamp per fomentar i dinamitzar el sector hoteler i la restauració. «A partir d’una sèrie d’allotjaments que els esdeveniments deixin a la parròquia les entitats podran optar a una gratificació suplementària de subvenció», va asseverar Fernández. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT