PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Acord perquè el multifuncional es faci davant de l’edifici del Govern

El comú satisfarà 25.000 euros mensuals per llogar el terreny de l’antiga plaça de braus

Per El Periòdic

Un moment del Consell de Comú celebrat ahir a la capital.
Un moment del Consell de Comú celebrat ahir a la capital. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

El Comú d’Andorra la Vella acordar ahir, amb les abstencions de la minoria, la pròrroga del lloguer del terreny que es troba al davant del Govern per un període de trenta anys amb la finalitat de cedir-lo posteriorment a l’Executiu perquè hi construeixi el multifuncional. «Fem un pas ferm de cara a la construcció del multifuncional», va manifestar Marsol en la defensa de la pròrroga del lloguer del terreny situat davant l’edifici administratiu del Govern, que té uns 8.000 metres quadrats i que comprèn una part de l’aparcament (l’altra ja és del comú) i l’antiga plaça de Braus. El comú satisfarà 25.000 euros mensuals a la propietat per aquests terrenys.

Des de l’oposició van mostrar la seva preocupació per no tenir tota la informació sobre aquest contracte. «Ens preocupa que el procediment es faci d’aquesta manera i es prenguin uns compromisos quan no tenim ni la conformitat del Govern» que el multifuncional es faci allà, va destacar la consellera del PS+I Dolors Carmona, que va recordar que el comú invertirà nou milions d’euros en aquest terreny i encara no hi ha la confirmació que l’Executiu vulgui construir en un terreny que no és propietat de les administracions públiques. Al seu torn el conseller Sergi González va manifestar que s’està «hipotecant la parròquia» llogant molts espais i «assumint uns costos importants». També va posar damunt la taula que estan d’acord amb el multifuncional, però que es podria construir a Santa Coloma, en terrenys comunals tenint en compte que el comú vol dinamitzar el poble. Marsol va respondre que és evident que es vol dinamitzar Santa Coloma com mostren les diverses inversions que s’hi ha fet, però va defensar la ubicació del multifuncional al centre d’Andorra la Vella, ja que, d’una banda, «és on hi ha l’activitat comercial, els aparcaments, els hotels» i a més, el fet que estigui en un lloc cèntric ha de facilitar que moltes persones hi puguin arribar a peu. A més, va argumentar que hi ha aparcaments a la vora amb «moltes places» disponibles. La cònsol també va apuntar que d’aquesta manera es contribueix, també, a «millorar la imatge d’entrada» d’Andorra la Vella. Pel que fa a les crítiques sobre el preu del lloguer, va defensar que «no és un mal tracte», ja que és una parcel·la que «val molt més». De fet, va posar com a exemple que el terreny que té el comú en propietat en aquest espai, de 2.500 metres quadrats, està valorat en 14 milions.

 

Funció pública

D’altra banda, hi va haver unanimitat en l’aprovació de la nova ordinació de la funció pública de la corporació comunal i que s’adapta a la llei aprovada pel Govern. Tal com va explicar la consellera de recursos humans, Letícia Teixeira, els treballadors interins també es regiran per l’ordinació i no com fins ara per la llei de relacions laborals. Es mantenen els triennis per als treballadors com a complement d’antiguitat, s’incorporen drets sindicals i la regulació de seguretat i salut en el treball, i es garanteix la igualtat d’oportunitats amb una reserva de places que hauran de ser cobertes preferentment per persones amb diversitat funcional. A més, el comitè tècnic de selecció passa a estar compost íntegrament per personal tècnic. Des de l’oposició es va manifestar que es trobava a faltar la jubilació anticipada i que es mantingui la denominació de funcionari. Marsol va contestar que la qüestió de la jubilació anticipada és complexa si bé la majoria està disposada a parlar-ne i pel que fa a la denominació de funcionari, va destacar que malgrat no hi sigui per a alguns treballadors tenen tots els mateixos drets i obligacions. De totes maneres, no es va mostrar en contra d’aquesta denominació.

El comú va aprovar també una suspensió temporal per a la tramitació de llicències per a parcs solars a l’espera que es faci un estudi per determinar quins són els espais idonis per a aquesta instal·lació. La cònsol va destacar que el pla d’urbanisme comunal es va revisar amb anterioritat a l’aprovació del pla d’infraestructures energètiques i que cal, per tant, avaluar on podrien anar aquestes instal·lacions. De moment, va dir, no hi ha hagut cap sol·licitud de cap privat. 

Per últim, la cònsol va fer referència a l’afer de la reclamació de les transferències del 2017 al Govern, tot afirmant que «no podem deixar de reclamar una quantitat que considerem que és nostra, que ens toca». Així, i tot i que encara no està decidit perquè els comuns disposen ara d’un mes abans de presentar el contenciós administratiu, va manifestar que segurament hauran de ser els tribunals els que decideixin sobre aquest afer. A més, va afegir que caldrà veure si entre els arguments hi ha alguna cosa que pugui fer canviar d’opinió els comuns tot i que tenint en compte els posicionaments d’una part i l’altra fins ara «tot indica» que no serà així. D’aquesta manera, les corporacions comunals sembla que pactaran un recurs unitari i que l’afer acabarà en mans de la Justícia, va informar l’ANA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT