PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra disputa dos partits amb Malta per preparar el premundial

Puyalto s’endú un total de 14 jugadors, dels quals quatre faran el seu debut amb l’absoluta

Per El Periòdic

La selecció andorrana de futbol sala en l’entrenament previ abans de sortir cap a Malta.
La selecció andorrana de futbol sala en l’entrenament previ abans de sortir cap a Malta. | FAF

La selecció de futbol sala ja és a Malta on avui i demà disputaran dos amistosos que serviran per a encarar de la millor manera possible la pròxima cita oficial, que serà el premundial que tindrà lloc la primavera vinent. 


El combinat es va entrenar dimecres per últim cop al Principat, i tot i ser principi de temporada els tricolor arriben amb un bon estat físic i tenen clar que tota aquesta preparació servirà molt a l’hora d’afrontar les competicions oficials. A més a més, Malta esdevé un rival perfecte per posar a prova les capacitats dels andorrans. «És una selecció [Malta] que ha crescut molt aquests anys i que està apostant fort pel futbol sala. Nosaltres sortirem a veure com estem, a mesurar-nos davant un gran combinat i establir on està el nostre nivell», va declarar el jugador Aitor Rubio en el darrer entrenament abans de marxar.


Per fer front a aquesta doble cita, el seleccionador nacional, Talin Puyalto, s’ha endut un total de 14 jugadors. Aitor Rubio, Aleix Giménez i Max Pons van entrar a la llista com a porters; Eric Mesquita, Marc Massana i Oriol Rodríguez seran els tancaments; Aarón Guirao, Brayan Pinto, Omar Debboun, José Segura i Rogerio Emidio da Silva jugaran a les ales; mentre que finalment Arnau Rodríguez, Guillem Castro i Cristian Regalo actuaran com a pivots. «Tenir tants jugadors joves és una embranzida per a l’equip i per al futbol sala en general del país», va considerar el seleccionador absolut, mentre afegia que també s’ha de tenir en compte el «hàndicap, que és el de l’experiència en l’àmbit internacional, però aquestes cites són molt positives perquè vagin agafant minuts i s’acostumin a representar la selecció absoluta a fora d’Andorra».


La dada a destacar es que hi haurà alguns debuts, com el del porter Max Pons, o José Segura, Guille Castro i Rogerio da Silva. Alguns d’ells ja van estar en l’amistós que es va disputar davant el Toulouse, però a Malta disputaran els seus primers minuts en un duel entre seleccions nacionals. Després del doble amistós d’aquest cap de setmana, Malta tornarà la visita a Andorra amb dos partits més al mes de novembre.


El combinat tricolor es va mostrar amb moltes ganes de tornar a competir, i és que en els entrenaments ja s’ha vist intensitat i concentració per part tant dels integrants com del cos tècnic. El futur del futbol sala andorrà va per bon camí gràcies a una remesa de joves formats a les bases del país i que compten amb el suport de la Federació Andorrana de Futbol (FAF). 

PUBLICITAT
PUBLICITAT