PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els propietaris de gossos alerten de les tanques electrificades

Vilamajó reclama avisos clars dels filats a tocar de camins públics

Per Lídia López

Un gos i el seu amo passejant pel medi natural.
Un gos i el seu amo passejant pel medi natural. | Freepik

Els propietaris de gossos volen unes indicacions visibles que avisin dels tancats electrificats que són a tocar de senders oberts al públic. Així ho va manifestar el portaveu del grup Rastreig i recerca gossos, Jaume Vilamajó, que ha hagut d’atendre el cas d’un gos perdut en enrampar-se mentre caminava per la vall d’Incles. «No és el primer gos que es perd per aquest motiu: el porten deslligat o amb la corda llarga i, quan toca el filat i s’enrampa, surt corrent espantat i ja no sap tornar amb els seus amos», va denunciar Vilamajó, que es va referir en la seva queixa especialment als filats que voregen els camins d’accés lliure.

«Entenc, tot i que no comparteixo, que els propietaris vulguin mantenir animals com vaques o cavalls en una zona sense que s’escapin, però penso que s’ha de vigilar quan s’utilitza en els límits de la propietat i just després hi ha senders on passegem tots», va especificar el portaveu. En aquest sentit, Vilamajó va proposar que, en les zones que els tancats limiten amb camins, els propietaris prioritzin l’ús de tancats de malla o similars, que no estiguin electrificats, però indiquin igualment la finalització de l’espai públic respecte del privat.

Així mateix, en cas que se segueixin instal·lant aquest tipus de tanques, el portaveu de Rastreig i recerca gossos va animar a l’Administració a establir mesures pel que fa a l’avís d’aquestes instal·lacions. «Penso que hi hauria d’haver alguna normativa concreta que inclogui les indicacions per alertar dels tancats electrificats de forma clara i entenedora», va exposar Vilamajó, alhora que va insistir que «actualment, o no s’indica que els filats estan electrificats o la senyalització no és comprensible», suggerint una repetició freqüent dels avisos per tal que la informació sobre el perill d’enrampar-se es pugui veure al llarg de tot el seu trams i des dels camins oberts.

D’aquesta manera, Vilamajó va defensar que amb una comunicació adient dels filats electrificats, els propietaris de gossos podrien prendre precaucions de cara a circular per segons quines zones. A més, el portaveu del grup també va considerar que aquestes senyalitzacions podrien beneficiar a tota la població en general, pel fet que «a cap persona li ve de gust tocar sense voler una reixa i que et passi el corrent», argumentant a més que pot arribar a ser perillós.

PUBLICITAT
PUBLICITAT