PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Comencen a rodar

El nou projecte de l’FC Ordino ja és una realitat i dona els seus primers fruits a la Primera Divisió andorrana

Per David Sansaloni

Víctor Bernat regateja Teixeira en el darrer partit entre l’FC Ordino i el CE Carroi.
Víctor Bernat regateja Teixeira en el darrer partit entre l’FC Ordino i el CE Carroi. | MARVIN ARQUÍÑIGO

L’FC Ordino ja està en marxa. El recentment ascendit ha començat aquesta primera aventura a la Lliga Multisegur amb una muntanya russa d’emocions. Els ordinencs van perdre el primer partit amb un resultat voluminós (4-0) però, tot s’ha de dir, davant d’un Inter d’Escaldes amb molt més rodatge i experiència. El rival a batre per tots els conjunts andorrans va passar per sobre del nou projecte encapçalat per Rubén Xaus com a cara visible, però aquests van respondre amb rapidesa en la segona jornada, on van vèncer el CE Carroi per 1-5, tornant la il·lusió a un vestidor començat de zero.


Abans que la nova junta directiva es fes càrrec del club, aquest no passava pel seu millor moment, amb deutes econòmics i una imatge més aviat pobra. Poc després, i realitzant una temporada per emmarcar, els groc i negres van aconseguir l’ascens. Amb tot el que això suposa, és clar que l’organització de l’equip aquesta campanya 2021-2022 havia de ser la millor possible, realitzant un gran volum de feina a l’estiu, ja no sols per donar una bona imatge a la categoria, sinó per, segons van informar des de l’entitat a EL PERIÒDIC, muntar tota una estructura més enllà del primer equip, capaç de retornar a la parròquia d’Ordino la il·lusió per tenir un referent esportiu de grans dimensions. «Volem que la gent d’Ordino s’identifiqui amb l’equip de la seva parròquia, que hi formin part i que gaudeixin amb ell», va explicar Xaus mentre remarcava que «tothom sap que l’equip ha complert amb els objectius que tenia, tant econòmics com contractuals, i això ha sigut clau per reubicar la nostra imatge i fer que vinguin jugadors a lluitar pel projecte».


Amb una plantilla completament renovada, l’FC Ordino es compon d’una barreja de jugadors joves i amb gran projecció, i veterans, d’aquells que coneixen la competició i són capaços de desenvolupar el seu paper dins del terreny de joc de la millor manera. Noms coneguts com David Corominas (actual capità), Víctor Bernat (ex de la UE Santa Coloma i integrant de la selecció absoluta) o Xavi Carmona i Ismael Guzmán (ambdós exjugadors de la UE Sant Julià) se sumen a d’altres de futur com Brian Pubill (protagonista amb la tricolor sub-21) o Tom Bondon (ex de l’Olympique de Marsella). D’altra banda, el cos tècnic, també nou, amb Jordi Fabregat al capdavant i Alberto Molina com a segon al càrrec, compta amb la plena confiança de la junta directiva. «Quan vam començar a fer la plantilla no volíem fer un projecte basat en portar 20 jugadors de fora, ni 11 ni 12, sinó que l’objectiu era apostar per gent d’aquí, que coneguessin la lliga i amb projecció de futur», va manifestar Daniel da Costa, actual director tècnic de l’FC Ordino.


La seriositat que caracteritza el projecte, a diferència d’altres que s’han vist al llarg dels anys a Andorra, la corrobora el capità de l’equip. «És molt ambiciós [el projecte]. Estan molt a sobre nostre, intentant posar-nos totes les comoditats possibles per a competir i fer un bon any. Aquest suport ajudarà molt i ara som nosaltres els que hem de treballar per ser a dalt», va declarar Corominas, mentre afegia que «som un equip molt nou, molt poc conjuntat perquè no ens coneixíem realment la majoria dels jugadors, però al final és futbol i has d’anar avançant dia a dia i les coses aniran sortint».


L’altre cas excepcional és el de Víctor Bernat. El davanter, que portava 15 anys vestint la samarreta de la UE Santa Coloma, va decidir deixar l’entitat colomenca per embarcar-se amb l’FC Ordino. Una de les raons principals és que «el club va demostrar tenir interès i confiança en mi», va expressar el davanter, que també va mostrar optimisme pel que fa a les metes de l’equip, senyalant que «si es pot aspirar al més alt possible, millor i, si no, la permanència seria l’objectiu primordial aquest primer any».

 

Sense pressa

Més que centrar-se solament en un equip de futbol, els directius volen desenvolupar una marca, que s’eixampli cap a altres esports, com la gimnàstica o el judo. Els més petits seran el vaixell almirall d’aquest pla a llarg termini, que compta avui dia amb un múscul empresarial important, format per entitats situades al Principat. «M’agradaria ajudar al fet que esportistes del país puguin créixer i millorar el seu nivell, sigui amb el futbol o en qualsevol altra plataforma. La nostra filosofia és aquesta, i sempre ho serà», va expressar Xaus, mentre afegia que «anirem a poc a poc però amb solidesa». De moment, l’FC Ordino ja ha recollit la seva primera victòria, això sí, sobre la gespa, i amb molt de camí al davant. 

 

Rubén Xaus - Dirigent de l'FC Ordino

«Volem que la gent d’Ordino s’identifiqui amb l’equip de la seva parròquia, que hi formin part i que gaudeixin amb ell»

 

Daniel Da Costa - Director esportiu de l'FC Ordino

«No volíem fer un projecte basat en portar 20 jugadors de fora, ni 11 ni 12, sinó que l’objectiu era apostar per gent d’aquí»

 

David Corominas - Capità de l'FC Ordino

«El projecte és molt ambiciós. Estan molt a sobre nostre, intentant posar-nos totes les comoditats possibles per a competir»

 

Víctor Bernat - Davanter de l'FC Ordino

«Si es pot aspirar al més alt possible, millor i, si no, la permanència seria l’objectiu primordial aquest primer any»

PUBLICITAT
PUBLICITAT