PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les vendes a les grans superfícies creixen un 7,8%

La variació de l’índex se situa per sobre de la d’Espanya i França

Per El Periòdic

La secció de fruiteria a un centre comercial.
La secció de fruiteria a un centre comercial. | arxiu ana

l’índex general de vendes de les grans superfícies comercials augmenta el 7,8% al juliol respecte al mateix mes de l’any anterior. Si es desglossa aquest índex en productes alimentaris i la resta, la categoria alimentació creix el 12,1% en comparació amb el mateix període del 2021. Pel que fa a la resta de productes, augmenta el 4,4%. En relació amb les economies de l’entorn, la variació anual de l’índex general se situa per sobre de la xifra d’Espanya i també de la de França.


Respecte a les variacions intermensuals, l’índex general corresponent al juliol experimenta un creixement del 16,7% respecte al juny, tenint en compte que es tracta de les dades originals i que no descompten factors estacionals ni els efectes de calendari. La secció de vendes de les grans superfícies a preus constants, és a dir, un cop eliminat l’efecte dels preus, al juliol ha crescut el 6,6% respecte al l’any anterior. Pel que correspon a la categoria alimentació, augmenta el 10,8%, mentre que l’índex relatiu a la categoria resta de productes creix el 3,2% respecte al mateix període de l’any anterior. Per tant, la dinàmica dels preus constants segueix la mateixa tendència que la dels preus corrents. D’altra banda, la magnitud dels índexs respecte de la mesura a preus corrents disminueix per l’efecte dels preus.
El juliol la ocupació de les grans superfícies del comerç al detall creix el 8,4% en comparació amb el mateix mes de l’any anterior, i augmenta el 6,6% respecte al registrat al mes de juny. Pel que fa a les dades d’aquesta categoria, s’ha de tenir en compte que per aquest mes de juliol, cap dels treballadors dels establiments enquestats estan en reducció de jornada laboral (RJL) ni en suspensió temporal del contracte de treball (STCT). El volum de dones i homes ocupats en les grans superfícies comercials, és del 63,9% en dones i el 36,1% en homes. La jornada laboral del personal ocupat en les grans superfícies és d’un 94,1%, amb una jornada laboral a temps complet, i el 5,9% a temps parcial, segons l’ANA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT