PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’excopríncep Sarkozy és condemnat a un any de presó

Ha estat declarat culpable d’un delicte de «finançament il·legal de campanya electoral»

Per El Periòdic

L'excopríncep francès Nicolas Sarkozy.
L'excopríncep francès Nicolas Sarkozy. | AFP / Martin Bureau

L’excopríncep francès Nicolas Sarkozy va ser condemnat ahir pel Tribunal de París a un any de presó ferma pel cas Bygmalion. Sarkozy va ser declarat culpable d’un delicte de «finançament il·legal de campanya electoral» per haver gastat el doble del permès en la cursa a l’Elisi del 2012, i en la que va perdre contra François Hollande. L’excopríncep podrà complir el càstig per via de l’arrest domiciliari controlat amb polsera electrònica.

La jutge Caroline Viguier va considerar que, pel fet de no ser la seva primera campanya, Sarkozy tenia constància del cost excessiu de la seva activitat electoral i no va fer res per posar-hi remei. En concret, la sentència considera que, mitjançant factures falsificades, l’empresa de comunicació Bygmalion –d’aquí el nom del cas–, encarregada d’organitzar els actes de la campanya electoral, va voler amagar que s’havien destinat un total de 42,7 milions d’euros quan el topall legal era de 22,5.

També van ser jutjats 13 acusats més que van rebre condemnes de dos i tres anys, a complir igualment en arrest domiciliari.

PUBLICITAT
PUBLICITAT