PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Només Air Nostrum es presenta per oferir la ruta la Seu-Madrid

Gallardo anuncia que el vol inaugural podria ser el 17 de desembre

Per El Periòdic

Imatge d'arxiu de l'Aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell.
Imatge d'arxiu de l'Aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell. | MARICEL BLANCH

L’aerolínia Air Nostrum, que opera amb franquícia amb Iberia, és l’única companyia que s’ha presentat al concurs impulsat pel Govern per operar els vols des de l’Aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell fins a Madird. Així ho va anunciar ahir el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, que va destacar que el vol inaugural podria ser el 17 de desembre. En aquest sentit, cal recordar que el mateix ministre va explicar fa tres setmanes que la voluntat és que, en un principi, hi hagi dos vols setmanals (un que surti de la capital espanyola divendres i un altre que torni dissabte), amb la intenció de mantenir el turisme madrileny en temporada d’hivern, un mercat que ja està estacionalment consolidat al Principat. «Ja hem comprovat que tota la documentació exigida al plec de bases ha estat aportada per Air Nostrum i ara entren en període d’una setmana o 10 dies perquè l’equip intern i l’Autoritat Andorrana Aeronàutica analitzin la proposta i procedeixin a l’adjudicació», va assenyalar Gallardo, tot considerant que «ben aviat els vols ja seran una realitat». I és que, tal com va posar de manifest, es tracta d’una companyia «amb les capacitats i acreditacions necessària» per poder enlairar-se i aterrar en una pista estreta, així com la tipologia de les aeronaus i la formació específica dels seus pilots.

Tanmateix, el titular d’Economia va reconèixer que «des del principi» Air Nostrum ha estat l’operador que més «fermament» interessat s’ha mostrat en el projecte i va preveure que si «realment els vols es consoliden» hi haurà un «negoci» que podria obrir les portes perquè altres aerolínies s’hi pugessin interessar, ja que no s’ha de perdre de vista que l’objectiu és arribar també fins a París o Lisboa. 

Quant a l’heliport en territori nacional, el ministre també va afirmar que el concurs es podrà licitar enguany i que una de les condicions serà poder garantir l’aterratge a Barcelona. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT