PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Massana registra un superàvit d’1,2 milions el primer semestre

L’increment en les despeses ha augmentat per l’aportació de 3,5 milions a EMAP

Per Andreu Rubert

Un moment del consell de comú de la Massana d’ahir.
Un moment del consell de comú de la Massana d’ahir. | Comú de la Massana

el Comú de la Massana va presentar ahir en el consell de comú la liquidació provisional dels seus comptes a data de 30 de juny. El resultat pressupostari se situa en un superàvit de 1,2 milions d’euros. Actualment l’execució del pressupost en despeses representa un 42,75% front al d’ingressos situat en un 49,02%. En aquest sentit el conseller de Finances, Jordi Areny va informar que «aquest increment en les despeses es deu a l’aportació que hem fet a EMAP de 3,5 milions d’euros, i obres que hem adjudicat durant el 2021, com les del Teixidor, les del dipòsit d’aigua de la Massana i, entre altres, els despatxos comunals». Per tant, el deute total consolidat ascendeix a data 30 de juny a 17 milions d’euros. Les previsions per al tancament de l’any és que el saldo del pressupost sigui positiu amb 2,5 milions d’euros, sent un 91,99% del pressupost despeses i el 78,89% d’ingressos. 


A més d’aquestes qüestions, es va aprovar un crèdit extraordinari de 7.000 euros per «subvencionar les anàlisis de l’ADN per disposar de cens caní a la Massana», com va anunciar el conseller de Medi Ambient, Sergi Gueimonde. En la mateixa sessió també es va aprovar la revisió de les tarifes de l’aparcament de la zona del Mas de Ribafeta. A partir d’ara, l’abonament mensual serà de 30 euros i els imports per hora seran rotatoris, des de les 08.00 fins a les 23.00 hores s’haurà d’abonar 1,10 euros per hora i de les 23.00 a les 08.00 hores el pagament serà de 0,6 euros. Finalment, es va realitzar una modificació en l’import per a l’escola de música on s’han mantingut les tarifes actuals, però s’ha decidit incloure un descompte del 15% a la matrícula presentant el carnet de família nombrosa o família monoparental.

dubtes sobre el Preacord/ Tot i no estar en l’ordinació del consell de comú, Molné va aclarir alguns punts de la nova societat entre EMAP, Ensisa i Crèdit Andorrà. Sobre la possible integració a la marca de Grandvalira en el futur de l’estació de Pal-Arinsal, per ara es mantindrà dins de Vallnord, la cònsol major va manifestar respecte a aquest tema que «ara començarem a treballar conjuntament i tot dependrà de la velocitat de les negociacions». De retruc, també va aprofitar per recordar que «el que s’ha fet és una integració», en la qual s’han valorat les dues societats i «va resultar que el valor d’EMAP és el 20% del valor d’Ensisa», i una volta realitzat aquest exercici es va crear la nova societat amb l’objectiu de «comercialitzar les dues estacions». La cònsol va aclarir que el nou preacord no afecta als forfets de l’estació d’Ordino-Arcalís, ja que «això ja es va tancar i es va decidir que tingués continuïtat». Per últim, Molné va aclarir el futur del director d’EMAP, Josep Marticella, ja que en la nova associació el director serà l’actual director d’Ensisa, David Hidalgo. «Els tres socis de la nova companyia compten amb ell i entenem que tindrà un càrrec directiu important», va assegurar la cònsol major.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT