PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Efecte dòmino

El Govern espanyol alça la mà amb les restriccions per la Covid-19 i pot afectar el futbol i el bàsquet andorrà

Per David Sansaloni

Un instant en el descans del partit que va enfrontar el MoraBanc amb el Reial Madrid el passat 24 de setembre al Poliesportiu.
Un instant en el descans del partit que va enfrontar el MoraBanc amb el Reial Madrid el passat 24 de setembre al Poliesportiu. | BCA / MARTÍN IMATGE

El Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut espanyol va aprovar ahir al matí, amb l’acord de tots els membres i una sola abstenció, les mesures específiques enfront de la Covid-19 adoptades per a les competicions esportives de la Lliga Nacional de Futbol Professional, la Lliga de l’Associació de Clubs de Bàsquet (ACB), així com d’altres esdeveniments esportius, que estaran en vigor durant el mes d’octubre. Tal com figura en l’acord, va quedar fixat un aforament màxim de fins al 100% per a esdeveniments en recintes oberts i un aforament màxim de fins al 80% per a esdeveniments en recintes tancats, respectant les mesures no farmacològiques de protecció enfront de la pandèmia.


En primera instància pot semblar que aquesta decisió d’Espanya pot no tenir repercussió en l’esport andorrà, però res més lluny de la realitat. Que el país veí alci la mà en el tema referent a l’aforament pot incidir, ja no sols en l’esport de base, sinó també en equips com el MoraBanc o l’FC Andorra, ambdós pertanyents a competicions del territori espanyol. Pel que fa a l’entitat dirigida per Gerard Piqué, és cert que, amb les mesures vigents establertes pel Govern andorrà, no presenta cap problema en referència al públic, ja que la capacitat aprovada per l’Executiu se situa en un 70% en tractar-se d’un esdeveniment esportiu a l’aire lliure, i pot acollir perfectament tant als socis propis com alguns aficionats rivals o població que vulgui acudir al partit.


No obstant això, i per altra banda, està el cas del MoraBanc. Actualment l’aforament en el bàsquet se situa en un màxim del 50%, percentatge insuficient perquè el club garanteixi l’entrada a un duel de tots els socis dels quals disposa avui dia. Tot i que els esdeveniments esportius tenen l’opció d’ampliar aquests percentatges fins al 100%, segons va comunicar el Govern, «si els organitzadors disposen d’un protocol validat pel Ministeri de Salut i els assistents estan immunitzats o presenten una prova diagnòstica negativa per tal d’accedir-hi», la situació patida per la resta de països, en especial Espanya i França, feia descartar aquesta via per innecessària. Però, i aquí està la clau principal, amb la decisió del Ministeri de Salut espanyol, el MoraBanc podria optar per treballar en aquesta opció, ja que permetria a tots els socis tenir un seient al Poliesportiu i garantir una major assistència, més equiparable, d’aficionats dels equips espanyols que visitessin el Principat.

 

Reunió amb el Govern

Segons ha pogut saber EL PERIÒDIC, el MoraBanc tindria pensat reunir-se amb el Govern la pròxima setmana per examinar les possibilitats d’ampliar l’aforament fins al 100%, establir un protocol que canviaria el que disposa el club en l’actualitat i, fins i tot, barallar si seria possible establir un terme mitjà, que no fou ni el 50% ni el 100%, per permetre al conjunt solucionar, encara que fou, la problemàtica amb els socis. El camí cap a la normalitat va apropant els diferents països pel que fa a la seva situació, i això pot produir un efecte en cadena, que consistiria en el fet que les noves mesures que pogués treure un determinat Estat afectessin, directament o indirecta, a d’altres amb els quals es tingui alguna mena de relació, en aquest cas esportiva. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT