PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El dèficit sanitari de la CASS és de 24,3 milions el primer semestre

Les despeses arriben a 92,1 milions d’euros i els ingressos a 67,8 milions

Per El Periòdic

Imatge d'arxiu de la CASS.
Imatge d'arxiu de la CASS. | Maricel Blanch

La Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) ha tancat el primer semestre de l’any amb un dèficit sanitari de 24,3 milions d’euros, segons van informar ahir en un comunicat. Al llarg d’aquests sis mesos la CASS ha ingressat 67,8 milions d’euros mentre que les despeses han estat de 92,1 milions.

En aquest sentit, les despeses de prestacions de la branca general han incrementat un 11,2% respecte al segon trimestre 2020. Així, les despeses sanitàries, han arribat als 56,9 milions d’euros, un 22,6% més respecte al segon trimestre de l’any passat, i les prestacions econòmiques relacionades amb baixes, pensions d’invalidesa i pensions d’orfenesa s’han situat en 35,2 milions d’euros, un 3,2% menys respecte al mateix període de l’any passat. Pel que fa als ingressos per cotitzacions de la branca general han disminuït un 2,7% respecte al segon trimestre 2020. El total d’ingressos de cotitzacions dels assalariats i dels treballadors per compte propi s’han enfilat fins als 61,3 milions d’euros i, d’altra banda, els ingressos per cotitzacions de prestacions econòmiques de la CASS, és a dir, pensions i baixes, han arribat als 6,5 milions d’euros.

En la mateixa línia, les despeses de prestacions de la branca de jubilació han augmentat un 8,4% respecte al segon trimestre 2020. Les despeses per pensions contributives han pujat fins als 57,2 milions d’euros, un 8,1% més respecte al segon trimestre 2020, i les despeses de les pensions no retributives han arribat als 2,9 milions d’euros, un 13,1% més que al segon trimestre de l’any passat.

Quant als ingressos per cotitzacions de la branca de jubilació han baixat un 4,5% respecte al segon trimestre de 2020. Els ingressos per cotitzacions dels assalariats i treballadors per compte propi han acumulat uns 68,5 milions d’euros, els ingressos per cotitzacions a les prestacions econòmiques de la CASS, en referència a pensions i baixes, han estat d’uns 2,5 milions d’euros i, finalment, les transferències de Govern per finançar pensions no contributives, han acumulat una despesa de 2,9 milions d’euros. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT