PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Escola d’Art de Sant Julià enceta el curs amb 150 inscrits

Arran de la pandèmia, també s’ofereixen classes en línia de belles arts

Per El Periòdic

Un usuari de la classe de pintura de l’Escola d’Art.
Un usuari de la classe de pintura de l’Escola d’Art. | ANA/M.P.

L’Escola d’Art de Sant Julià de Lòria comença un nou curs de manera presencial després de superar un any marcat per la pandèmia. Les classes, que ja es van iniciar aquest 13 de setembre, s’allargaran fins al proper 30 de juny del 2022 i, fins al moment, ja s’han inscrit fins a 150 persones. Com és costum, l’escola continua oferint tallers per a infants i adolescents, però també se segueix desenvolupant tota la part relacionada amb les belles arts adreçada a joves i adults. Aquest any s’ha introduït com a novetat un taller de joieria als cursos d’art i oficis que se suma als de ceràmica, talla de fusta, costura, tapís persa, patchwork i punta de coixí, mitja, ganxet i macramé.

Durant la presentació del nou curs, la cònsol menor laurediana, Mireia Codina, va recordar que l’Escola d’Art compleix 38 anys de vida, fet que representa que durant aquest temps s’hagi format al voltant de 4.000 persones d’edats compreses entre els tres i els 80 anys. És precisament aquest fet «el que ens dona força per a presentar-nos com a ciutat creativa per la Unesco en art i cultura popular».

A banda de la novetat del taller de joieria, la coordinadora de l’Escola d’Art, Maria Lluelles, va explicar que se segueixen oferint els cursos d’arts plàstiques per a infants d’entre tres i 13 anys, en els quals la idea és que els més petits entrin dins del món de l’art a través de jocs i activitats experimentals. Tot això es complementa l’espai cuina, l’activitat estrella de l’escola, en la qual poden accedir nens i nenes a partir dels quatre anys. «El taller de cuina és un superèxit. L’anem renovant cada dos anys i sempre hi ha llista d’espera perquè tothom el vol fer», va indicar Lluelles. 

A més, gràcies a l’experiència de la pandèmia i el confinament, per aquest curs també s’ofereixen formacions en línia a càrrec del professor Martin Blanco, qui també s’encarrega de guiar els joves que volen cursar estudis superiors en belles arts, informa l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT