PUBLICITAT

Ordino nega que els tractaments pel control de la processionària perjudiquin les abelles

La principal argumentació aportada prové d'un estudi realitzat per l'assessoria apícola Pajuelo

Per El Periòdic

Després de la publicació d'una informació que relaciona directament la pèrdua d'abelles a la parròquia d'Ordino amb els controls de tractament de la processionària del pi, els tècnics del departament de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat del comú han assegurat aquest dimarts que el problema sanitari que existeix amb les abelles no té res a veure amb els tractaments de fumigació emprats.

La principal argumentació aportada prové d'un estudi realitzat per l'assessoria apícola Pajuelo, un estudi que es va encarregar per part del departament d'Agricultura del Govern l'any 2019. En les conclusions d'aquest text es descarta qualsevol vinculació amb el 'Bacillus', què és el principal producte utilitzat per combatre la processionària.

El que sí que asseguren els experts és haver trobat una mala praxi en el maneig de les abelles. En cap cas, diu el comú, "les fumigacions són responsables de la mort de les abelles a la parròquia" i, per tant, la mortalitat al 100% dels ruscos no es pot atribuir als tractaments de control de la processionària.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT