PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra Recerca i Innovació fa un balanç positiu de FloraLab

El projecte transfronterer se centra en l’estudi de 12 espècies de flora

Per Laia Bautista

Un moment de la trobada del comité directiu a Conflent pel projecte FloraLab.
Un moment de la trobada del comité directiu a Conflent pel projecte FloraLab. | Andorra Recerca i Innovació

Andorra Recerca i Innovació (ARI) fa un balanç positiu del programa FloraLab, l’establiment de laboratoris botànics de cel obert a l’est dels Pirineus, que va començar el febrer del 2020 i que s’acabarà al maig del 2022.

Segons va explicar la investigadora de l’ARI Clara Pladevall «fa dos anys que es va muntar aquest projecte que va molt més enllà del seguiment d’espècies amenaçades», puntualitzant que tot i l’inesperat confinament per la Covid-19 «s’ha pogut aprofundir en aspectes que no s’han tingut en compte fins ara com les anàlisis genètiques d’algunes poblacions de flora i afegint aspectes divulgatius com el festival de la flora i les exposicions itinerants».

Per aquest motiu, el passat 24 de setembre l’ARI va publicar que finalment van poder reunir-se amb el comitè de direcció a la població de Marcèvol del Conflent. En aquesta trobada, van assistir els representants del projecte de les quatre zones: Andorra, Catalunya, l’Arieja i el Pirineu oriental. Pladevall, que va ser una de les tècniques que van participar en la trobada, va puntualitzar que «la majoria de les tasques s’han fet correctament i, en general, el balanç va ser molt positiu per als membres del comitè».

FloraLab/ En la mateixa línia, la investigadora de l’ARI va esmentar que Andorra estudia quatre de les 12 espècies que engloben el projecte FloraLab i són: la Xatardia scabra, la Salix lapponum, l’Astragalus penduliflorus i la Maianthemum bifolium. Per cada una d’elles se segueix un protocol diferent, va informar la tècnica i va afegir que el més important és que «com més informació tenim, més valuosa és la seva conservació». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT