PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un conte massa llarg

L’FC Andorra no coneix la victòria des de la primera jornada i segueix pagant cares les errades puntuals

Per David Sansaloni

Martí Vilà lluita una pilota en el darrer partit contra l’UCAM Múrcia.
Martí Vilà lluita una pilota en el darrer partit contra l’UCAM Múrcia. | UCAM Múrcia

L’FC Andorra va tornar a empatar un partit, aquesta vegada contra l’UCAM (1-1), a Múrcia, i ja van tres en cinc duels disputats, als que s’han de sumar una victòria en la primera jornada per la mínima davant el Linares i una derrota amb l’Albacete al Carlos Belmonte. 


El hàndicap principal que arrossega l’equip d’Eder Sarabia és que segueix pagant massa cares les errades defensives puntuals que tenen durant els 90 minuts. Els tricolor dominen, i amb autoritat, gran part dels seus enfrontaments, fent gala del joc de possessió que tant es defensa des del cos tècnic. El problema és que, i dit pel mateix entrenador, falta eficàcia en atac, i es necessita augmentar el percentatge d’ocasions de perill que produeixen.


No obstant això, en el darrer partit contra l’UCAM es va veure un conjunt més agressiu, amb ganes de fer gols, però que finalment va sortir amb la mateixa sensació que fa setmanes, la de merèixer més. En aquesta ocasió el porter de l’equip murcià va ser el malson dels andorrans, i és que tot i intentar-ho, ja sigues amb Carlos Martínez, Iván Gil o Adrià Vilanova, la pilota no va voler entrar, de nou. Com ja va passar contra l’Algesires i l’Atlético Baleares, les errades en defensa van ser protagonistes perquè els tricolor no puntuessin de tres en tres. Completament sol, Josete va rematar una pilota penjada arran d’una falta lateral que va suposar que els locals s’avancessin en el marcador, però per sort la reacció no es va fer esperar gaire i Manu Nieto es va estrenar com a golejador establint l’empat final.


Per al tècnic basc el discurs no ha canviat. «Estic content, de nou, amb l’actuació de l’equip, però no ens acaba de sortir el resultat que crec que ens mereixem», va dir en acabar el partit en sala de premsa, mentre assegurava que «hauríem d’haver guanyat els cinc partits que hem disputat fins al moment». Aquest discurs sembla haver calat en els jugadors, ja que va ser Adrià Vilanova qui va voler recalcar les paraules de Sarabia, afirmant que «l’equip ha fet un molt bon partit amb la pilota, hem dominat i hem tingut força ocasions, i ells [l’UCAM], tot just ha tingut la del gol. Hem merescut guanyar des del primer moment». A més a més, sobre la durada en el temps d’aquesta situació, el central català va reconèixer que «no estem tenint el punt de sort o d’eficàcia en atac i el rival arriba una i ens marca, però hem de seguir treballant i esforçant-nos, i els resultats arribaran segur perquè anem en la bona línia».

 

A tres punts del play-off

Tot i puntuar a poc a poc, de punt en punt, els tricolor tan sols es troben a tres punts de la zona de play-off, el que fa indicar l’atapeïda que està la classificació d’aquest grup 2 de la Primera RFEF Footters. De moment, els andorrans se situen en l’11a plaça de la taula, per sobre d’equips a tenir en compte com el Reial Madrid Castilla, el CE Castelló o els filials dels equips andalusos, Betis i Sevilla. No obstant això, les dues pròximes jornades seran de gran exigència per als homes d’Eder Sarabia, ja que es hauran de veure les cares amb el Gimnàstic de Tarragona i el Barça B. El Nàstic ha començat bé la campanya, amb tres victòries, un empat i una derrota que permet als catalans situar-se tercers, mentre que el Barça B ha guanyat dues trobades, ha empatat altres dues i ha perdut una assolint la sèptima posició.


L’Estadi Nacional rebrà el Nàstic aquest diumenge, a partir de les 17.00 hores, en la que serà una prova vital per als del Principat i una oportunitat d’or per trencar amb la monotonia de l’empat i començar així una dinàmica de sumar de tres en tres i remuntar posicions. 

 

Eder Sarabia - Entrenador de l'FC Andorra

«Estic content, de nou, amb l’actuació de l’equip, però no ens acaba de sortir el resultat que crec que ens mereixem»

 

Adrià Vilanova - Jugador de l'FC Andorra

«No estem tenint el punt de sort o d’eficàcia en atac i el rival arriba una i ens marca, però hem de seguir treballant»

PUBLICITAT
PUBLICITAT