PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Montellà guanya a la Subida a La Santa en Categoria III

Raul Ferré també fa podi en aconseguir el segon lloc de la categoria II

Per El Periòdic

Montellà en el primer esglaó del podi a Totana.
Montellà en el primer esglaó del podi a Totana. | FotoEsport

Els pilots que gaudeixen del suport del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), Raul Ferré (Silver Car CS-Cat II) i Edgar Montellà (Silver Car S3-Cat III), van competir a la sisena cursa del CEM, amb l’ànim de seguir en la lluita per les posicions de podi d’un campionat en el qual són protagonistes des de l’inici. A Totana, les seves prestacions van tornar a estar a un nivell molt alt. Ferré va completar el meeting en una meritòria segona posició de la seva categoria, mentre que Montellà va aconseguir el seu segon triomf de la temporada en la categoria III, un que l’acosta una mica més al títol final.


La jornada de dissabte va acabar amb Asenjo i Montellà separats per 55 mil·lèsimes, mentre que l’inici de la del diumenge va ser favorable al pilot càntabre, que va superar al de l’ACA en més de dos segons. Per a Montellà res va estar perdut, ja que el bon registre de la primera pujada li va donar opcions de superar al seu rival, i així va ser. L’andorrà va arriscar molt, va aconseguir un crono de 1.42.199, el millor d’un CM a La Santa, a més d’aconseguir una velocitat màxima de més de 200 km/hora, i la recompensa va ser el segon triomf del 2021.


Pel que fa a Ferré, en la que va ser la seva primera presència en La Santa, va tornar a demostrar que el triomf en una categoria dominada fins al moment per l’experimentat pilot asturià Javi Villa, cada dia està més a prop. En la primera pujada de carrera (dissabte) va aconseguir el millor crono de tots els participants, parant-lo en 1.34.047 a una mitjana de 146,04 km/hora. Tot semblava indicar que a Totana, el del Principat aconseguiria pujar a l’esglaó més alt del podi, però la sort li va donar l’esquena la jornada següent, on una virolla en la segona pujada i la necessitat d’assegurar la posició en la tercera i decisiva el van allunyar del triomf.


Ambdós pilots van valorar satisfactoriament la jornada. Per una banda, Ferré va declarar que «estem contents de com s’ha desenvolupat el cap de setmana, encara que també és veritat que aquesta vegada hem tingut opcions clares de guanyar», mentre afegia que «continuarem treballant per a aconseguir aquest objectiu, tot i que ser segon no és un mal resultat, però no ens podem conformar». Per la seva part, Montellà va assegurar que «el triomf era molt important per a no desenganxar-se dels quals, fins ara, ens superaven en la classificació el campionat».


Durant el mes d’octubre es decidirà el CEM 2021, i per a competir el cap de setmana del 16 i 17 d’octubre els equips hauran de creuar el Mediterrani per a disputar la Pujada de l’Illa d’Eivissa (Pujada Sa Cala). 

PUBLICITAT
PUBLICITAT