Per a oblidar

El MoraBanc recull la tercera derrota i continua sense conèixer la victòria en aquest inici de temporada

Per David Sansaloni

Christian Eyenga esmaixa amb comoditat davant la mirada dels jugadors tricolor.
Christian Eyenga esmaixa amb comoditat davant la mirada dels jugadors tricolor. | ACB PHOTO / A. PACHECO

El MoraBanc no va poder aconseguir la seva primera victòria de la temporada en caure per 91-78 davant l’Urbas Fuenlabrada en el pavelló Fernando Martín. D’aquesta manera, els homes d’Ibon Navarro no coneixen el que és guanyar, de moment, en la Lliga Endesa en un inici de campionat per a oblidar.

Pel que fa a la trobada, cal recordar que els dos equips havien perdut els seus dos primers partits. En el cas del Fuenlabrada davant l’Herbalife Gran Canària i el TD Systems Baskonia, mentre que els andorrans van cedir davant el Coosur Reial Betis i el Reial Madrid. No va començar malament la trobada per als tricolor, amb un Miller-McIntyre molt concentrat, atorgant els primers punts per al seu equip. A aquest fet se li va sumar també la intensitat, característica per altra part, de Moussa Diagne, que en un minut va posar dos barrets consecutius. El que no va semblar trobar-se còmode va ser Crawford, que en els primers minuts va rebre dues aturades brusques en atac, però que a poc a poc va anar recuperant a base de punts.

Amb molta igualtat, el primer quart va finalitzar amb el 25-23 al marcador, on la defensa dels del Principat va millorar gràcies a l’entrada a pista de Tunde Olumuyiwa. No obstant això, el segon període va ser un despropòsit per als visitants. El base dels madrilenys, Sean Armand, es va posar l’equip a l’esquena i va arribar a situar-se amb sis de sis en triples, errant solament un al final dels 10 minuts reglamentaris. Tanmateix, el hàndicap principal per al MoraBanc va ser que tots els tirs de tres, i l’efectivitat de dos, que va mostrar l’equip local, no es va traduir de la mateixa manera per al marcador dels de Navarro. Amb un embotellament clar, els tricolor encaixaven punts gairebé en cada jugada que plantejava el Fuenlabrada, mentre que erraven els tirs propis. Una bona actuació final de Diagne i un atrevit Miller-McIntyre van aconseguir reduir la distància, però així i tot el lluminós va marcar el 49-31 al descans.

Els de la capital espanyola van arribar al duel amb una figura clara, el brasiler Leo Meindl, però amb la manca de presència de l’aler altres companys van agafar les rendes del joc. Pel que fa al MoraBanc, un dels motors de l’equip, Clevin Hannah, va estar desdibuixat, mentre que altres figures com Paulí o Jelínek van estar pocs minuts a la pista i sense gaire protagonisme. Les estadístiques, un de nou en triples per als andorrans i tan sols 12 rebutjos defensius, van parlar per si soles.

La represa va donar inici amb el mateix guió que va acabar el segon període, amb un Urbas Fuenlabrada molt segur en els tirs, que van millorar la seva diferència fins a posar-se amb 26 punts per sobre del MoraBanc. Poc fluids en atac, els d’Ibon Navarro no van aconseguir millorar el percentatge d’eficàcia, i és que la cistella semblava un didal ahir per als tricolor. Per si no fos suficient, Meindl va escalfar motors i va anar de menys a més. La tensió, provocada majorment per la falta d’encert en les files tricolor, es va fer palpable quan es va veure un Ibon Navarro amb un empipament notable arran d’una decisió arbitral, el que va fer rebre la tècnica a l’entrenador basc. Una tímida reacció final dels andorrans va evitar que la diferència en el marcador anés a més, deixant el 70-52 a falta dels 10 minuts finals.

Ja en l’últim quart va passar l’impensable. El MoraBanc va començar a jugar, gràcies a l’encert, principalment, de dues figures inesperades: Oriol Paulí i Víctor Arteaga. L’encert de Paulí va obligar a demanar el temps mort a l’entrenador de l’Urbas Fuenlabrada, Josep Maria Raventós, que de manera clara va ordenar als seus jugadors que paressin al català. El que va seguir desconegut va ser Hannah, que se’n va anar cap a la banqueta amb la cinquena falta personal i zero punts en el seu caseller.

A poc a poc, els tricolor van anar donant-li més moviment a la pilota, atorgant solucions fàcils per a anotar i els papers es van intercanviar finalment al pavelló Fernando Martín. Arteaga va ser l’encarregat d’alçar a l’equip, regint-se màxim anotador del partit per als andorrans i col·locant la diferència en vuit punts a falta de tres minuts. Per un moment es va poder somiar, però Meindl i Armand van tornar per rematar els del Principat des de la línia exterior. Sense temps per a més, l’àrbitre va xiular el final amb el 91-78 en el marcador, recollint la tercera derrota consecutiva del MoraBanc, que lluitarà per l’alegria la pròxima setmana fora de casa davant l’Hereda San Pablo Burgos.

El vestidor

Ibon Navarro - Entrenador del MoraBanc

En acabar la trobada, l’entrenador tricolor ho va tenir clar: «Seguim sense entendre de què va això». El tècnic basc s’esperava trobar-se amb una imatge molt diferent del seu equip i va prendre com seva la culpa que els jugadors nous «no entenguin que això és l’ACB i que s’ha d’anar al 100% cada minut». Navarro també va tenir bones paraules per a Sean Armand, màxim anotador del partit per al Fuenlabrada, i va lamentar l’entrada «massa tard» de Víctor Arteaga al duel.