Massa diferència

El Poliesportiu no aconsegueix veure la primera victòria de la temporada en un partit en què va tornar el públic

Per David Sansaloni

Codi Miller-McIntyre intenta el tir davant Vincent Poirier en una jugada del partit d’ahir davant el Reial Madrid al Poliesportiu. | acb Photo / Albert Martín

El MoraBanc no va poder superar ahir, tot i l’escalfor del públic desplaçat al Poliesportiu d’Andorra, a un Reial Madrid amb molt més rodatge i demostrant perquè és un dels equips a batre en aquesta Lliga Endesa (58-86).

El primer quart no va començar de la millor manera per als homes d’Ibon Navarro. Yabusele va encetar el marcador amb un triple i la presència de Walter Tavares a la zona va semblar inamovible. El jugador de Cap Verd va fer gala del seu físic, que supera per molt al de la majoria de jugadors de la competició. Tant va ser el domini blanc que l’entrenador, tricolor, Ibon Navarro, va haver de demanar el primer temps mort ben aviat, quan el lluminós va marcar el 0-10. No obstant això, els tricolor van despertar gràcies a dues jugades clau: un triple per encetar el comptador local de Clevin Hannah i un barret de Drew Crawford que va fer alçar dels seus seients l’afició.

Hannah va començar a entrar al partit aconseguint el seu segon triple, i l’entrada de Tunde Olumuyiwa es va fer evident per intentar parar Tavares. Les banquetes van reflectir el que estava sent el partit fins al moment, amb un Ibon Navarro corregint els seus de seguida i un Reial Madrid que jugava per inèrcia. El que més va castigar els tricolor aquest primer quart va ser la manca d’encert, però amb un rebuig ofensiu impecable van poder apropar-se en el lluminós fins a posar-se 14-16, fet que va obligar l’entrenador visitant, Pablo Laso, a demanar el seu primer temps mort. En els darrers minuts del primer període, la intensitat defensiva dels locals va anar a més, i el joc del Reial Madrid ja no va tenir la mateixa fluïdesa que al començament, tot i anar-se’n amb l’avantatge de set punts (14-21) cap al segon quart.

Amb la represa, el tècnic tricolor va mostrar un quintet inicial renovat, i va donar entrada a Nakic, Noua i Arteaga. El joc dels andorrans va guanyar en velocitat, junt amb les aportacions de Paulí i Miller-McIntyre, i en poc més de minut i mig els de la capital espanyola ja es van carregar amb tres personals més. El problema principal va recaure en el fet que en gairebé tres minuts el MoraBanc tan sols va poder anotar un punt. D’altra banda, els de Laso van dominar el rebuig ofensiu i el partit va agafar una dinàmica d’anada i tornada, on cap dels dos va ser capaç de materialitzar en punts les jugades que proposaven.
Un triple de Morgan i dues cistelles consecuitives de Moussa Diagne van augmentar els ànims dels tricolor, però el Reial Madrid va seguir castigant, a poc a poc, sense fer soroll, sobretot des de la lñinia exterior, i assolint un avantatge de de 12 punts que va fer demanar el temps mort. Les claus fins el moment per al MoraBanc van ser clares: calia una defensa a la pintura més ferrea i augmentar l’índex d’encert en les jugades d’atac. Amb Tunde i Noua en el camp, l’equip va guanyar en intensitat, però no va ser suficient per evitar arribar al descans amb una diferència desfavorable de vuit punts (30-38).

Va ser el mateix Olumuyiwa l’encarregat d’encetar el marcador per als tricolor en el tercer quart, on va tornar a emparellar-se amb Tavares. Amb aquest context, l’espectacle de tirs de tres punts va arribar al Poliesportiu de la mà de Jelinek i Hanga, per als dos equips, però el problema va arribar quan Tunde va ser substituït i Tavares va començar a jugar de nou. L’equip no va acabar de trobar-se al parquet i, amb un empipament notable Ibon Navarro va demanar el temps mort per reubicar els seus. Els darrers quatre minuts del tercer període sols van fer més palpable la major eficàcia en el tir que van tenir els homes de Pablo Laso, fins que van establir un avantatge de 20 punts abans de començar l’últim quart (44-64).

En termes generals, els darrers 10 minuts només van ser un tràmit. Al MoraBanc ja no li quedaven forces per seguir lluitant i el Reial Madrid va desplegar el seu joc característic, aprofitant els espais per córrer i fer cistelles fàcils. D’aquesta manera, el primer partit de la nova temporada 2021-2022 de l’ACB va acabar amb derrota, la segona per als andorrans, en la primera cita al Poliesportiu (58-86). Sense gaire temps, el MoraBanc viatjarà a Madrid per enfrontar el Fuenlabrada demà.

Les claus

Tunde: La intensitat física en làmbit defensiu de l’estatunidenc va ser clau en molts moments del partit, aportant estabilitat.

Tavares: El pivot del Reial Madrid sols va poder ser incomodat per Tunde, però va passar massa minuts jugant a plaer sota la cistella.

Eficàcia: Al MoraBanc li va costar en excés finalitzar les jugades, mentre que al Reial Madrid li va sortir amb més naturalitat.

El públic: L’afició que es va desplaçar ahir al Poliesportiu va donar suport a l’equip quan més ho va necessitar, sent el jugador número 6.