PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Dos joves representaran Andorra en una jornada sobre el clima a Milà

Els adolescents tindran sessions amb el secretari general de les Nacions Unides i autoritats polítiques

Per El Periòdic

Rebuda de Calvó i Vilarubla als dos joves representants d’Andorra a la PreCop26.
Rebuda de Calvó i Vilarubla als dos joves representants d’Andorra a la PreCop26. | ANA/A.S.

Dos joves andorrans participaran en la trobada internacional Youth4Climate: Driving Ambition, en el marc dels actes previs a la PreCOP26, que se celebrarà a Milà del 28 al 30 de setembre. Els dos joves de batxillerat seleccionats per representar al Principat van ser rebuts ahir per la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i per la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla. Calvó va comentar que a l’esdeveniment, els dos joves tindran sessions amb el secretari general de les Nacions Unides, amb autoritats polítiques, com el primer ministre italià, Mario Dragui, o el del Regne Unit, Boris Johnson, així com amb activistes internacionals. «Espero que els hi donin molta informació i que puguin compartir amb altres joves de tot el món l’experiència de poder treballar per una declaració de joves que tindrà lloc a la COP26», va indicar Calvó.

Els dos joves van ser seleccionats a partir d’un formulari del Fòrum de la Joventut. «Són joves implicats en temes de medi ambient i que han tingut ganes de participar en aquest esdeveniment», va comentar la ministra, remarcant que des del Govern es mostren molt satisfets pel fet que els joves estiguin implicats en accions climàtiques, ja que seran els més afectats.

Durant la trobada, tant Calvó com Vilarrubla van donar informació sobre el que s’està fent a Andorra i sobre el país perquè puguin explicar-ho als altres joves d’arreu del món la situació del Principat. Així, a banda de les conferències plenàries, els dos joves també participaran en taules rodones de treball. Amb tota la informació rebuda i l’experiència apresa, l’objectiu del Govern és poder organitzar algun esdeveniment per traslladar aquest coneixement a la resta de joves andorrans. En la trobada també van participar el secretari d’Estat de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell i el director de l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic, Carles Miquel, i des del Govern s’ha entregat als joves un document on es recullen les accions previstes per encarar el país cap a la neutralitat carbònica l’any 2050.

PUBLICITAT
PUBLICITAT