PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ordino recupera la màgia d’inicis del segle XX amb ‘Abracadabra’

L’exhibició sobre la família Areny-Plandolit s’inaugura avui a l’Era del Raser

Per El Periòdic

Part de l’entrada de l’exposició a l’Era del Raser d’Ordino.
Part de l’entrada de l’exposició a l’Era del Raser d’Ordino. | ANA/A.S.

Ordino recupera la màgia d’inicis del segle XX de Pau-Xavier d’Areny-Plandolit i del seu fill, Xavier d’Areny-Plandolit, quan va esdevenir un dels epicentres del món en aquests espectacles. L’exposició Abracadabra, il·lusionisme i màgia a Cal Plandolit que s’inaugurarà avui a l’Era del Raser d’Ordino té com a objectiu mostrar com es desenvolupaven aquests tipus d’espectacles en una època quan la màgia era un dels passatemps més populars. L’exhibició s’ubica a l’Era del Raser, una sala d’exposicions patrimonials que es destina a donar a conèixer petites històries que no s’expliquen als museus, tal com va indicar la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, qui va recordar que aquesta exposició s’emmarca dins de les Jornades Europees del Patrimoni. «Posa de manifest aquest compromís de totes les institucions per poder commemorar aquest esdeveniment europeu», va reiterar.

De fet, la ministra va explicar que l’exposició és fruit d’una feina transversal tant de la part de Patrimoni com també de la Biblioteca Nacional i de l’àrea de Museus. «En aquest cas es recupera un d’aquells vessants més desconeguts, d’una família tan important com la que va ser Areny-Plandolit a Andorra», va comentar Riva, afegint que l’exposició cobreix l’àmbit de l’il·lusionisme i que està enfocada per a tots els públics.

Cal recordar, que l’any 1913, Pau-Xavier va publicar el llibre Las maravillas de la magia moderna, una de les primeres fonts d’informació en espanyol en l’època. El discurs de l’exposició s’ha fet a partir dels capítols explicatius del llibre. En la primera part, Res per aquí, res per allà!, s’hi troba la història dels dos il·lusionistes, així com els seus llibres i publicacions que serveixen de contextualització de la màgia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT