PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mor un enginyer a les obres a l’edifici de l’àntic Punt de Trobada

L’home, de 59 anys, va morir en caure-li a sobre una llosa de formigó

Per El Periòdic

L’helicòpter del dispositiu de rescat en l’operació de trasllat de l’operari ferit.
L’helicòpter del dispositiu de rescat en l’operació de trasllat de l’operari ferit. | ANA

Un home de 59 anys que va patir ahir de matí un greu accident en caure-li a sobre una llosa de formigó a la zona sud de l’edifici de l’antic Punt de Trobada, a Sant Julià de Lòria, va morir en no poder superar el traumatisme toràcic que li va provocar l’impacte, tal com van informar des de l’Hospital de la Nostra Senyora Meritxell. 

Segons el cap de guàrdia dels Bombers, l’incident s’hauria produït «sobre les 09.15 hores». En el moment de l’accident l’enginyer estava realitzant tasques de desmuntatge d’estructures de formigó i ferro a la part superior de l’edifici. Segons els Bombers, «els treballadors estaven desmuntant una llosa de formigó i una part d’aquesta llosa li ha caigut a sobre». Des del cos van enviar vuit bombers amb tres vehicles i un helicòpter perquè «l’evacuació fos més àgil i ràpida», i van afegir que«no podíem posar l’accidentat en vertical i ens ha complicat la operació» en l’edifici, que actualment està en procés de reformació. 

El cap de guàrdia del Cos de Bombers també va informar que «hem fet baixar els rescatadors de muntanya per fer aquestes maniobres d’evacuació». En l’operació també estava la Policia i els equips d’emergència sanitària. L’operació de rescat va durar «vora les dues hores» i, a banda dels agents del cos d’ordre i del SUM, també hi havia treballadors d’inspecció de treball. Tot i que, en el trasllat els equips d’emergència van poder estabilitzar al ferit, les lesions greus que va patir per la llosa de formigó eren evidents. Poca estona després del seu ingres al centre hospitalari, el Servei Andorra d’Atenció Sanitària (SAAS) va informar mitjançant un comunicat de premsa que la víctima de 59 anys va morir en no poder superar el traumatisme toràcic. A banda del desplegament d’unitats que es va fer per al dispositiu de rescat, també es van desplaçar a l’edifici tècnics d’obra i inspectors de treball per comprovar l’estat de l’estructura. A més, per ajudar en aquesta feina es va desplegar un dron que va sobrevolar l’edifici per comprovar com ha afectat aquest accident a l’estructura. Durant la tarda d’ahir, i després del lamentable succés, va sorgir el rumor que els constructors havien demanat aturar l’obra, tot i que al tancament d’aquesta edició en paper, no hi havia confirmació oficial.

L’home de 59 anys, era també propietari d’una de les empreses que participen en les obres de l’edifici de l’antic Punt de Trobada. En la tasca que estava desenvolupant la víctima, no es sap si havia pres les mesures de seguretat necessàries. Malauradament, es va donar la coincidència que el seu fill, obrer també, estava a l’edifici de l’accident. Per part de l’empresa que posarà en marxa el nou centre comercial, el Grup Pyrénées, es va manifestar a través d’un comunicat el seu condol a la família. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT