PUBLICITAT

Ordino

Govern, Consell, comú i quart es reuniran per l’Hotel Casamanya

Mortés assegura que hi ha «tres o quatre propostes» per a l’edifici

Per Andreu Rubert

La sessió de consell de comú d’Ordino d’ahi
La sessió de consell de comú d’Ordino d’ahi | ANA/ A.S.

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va assegurar en la sessió ordinària d’ahir al comú que des de la corporació tenen la voluntat de celebrar una reunió conjunta amb el Quart, el Govern i el Consell General per decidir la millor proposta per a l’Hotel Casamanya. Mortés va aclarir que tot i que encara no hi ha una data específica per a aquesta reunió, des del comú «ho parlarem aquesta setmana i intentarem que sigui com més aviat millor». Respecte a les possibles opcions, Mortés va manifestar que volen alguna que «aporti valor afegit a la parròquia». Així i tot, el cònsol major va remarcar que «hi ha tres o quatre propostes sobre la taula», i que aquestes «podrien ser des d’un hotel fins a un geriàtric o dependències de l’administració». Cal recordar que en el seu moment, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va declarar que l’Hotel Casamanya podria ser utilitzat en el futur com la residència per als investigadors de Grifols. Mortés va voler emfatitzar que el més important per a la parròquia amb aquest tema és «trobar una solució com més aviat millor».


Entre els principals temes que es van tractar ahir destaquen els suplements de crèdits per a la comissió d’Educació, Cultura i Joventut per participació ciutadana, com una modificació de l’ordinació de preus públics. Respecte a la primera comissió, la cònsol menor, Eva Choy, va ressaltar que vam destinar 50.000 euros per a aquesta proposta», i que «finalment el primer premi va ser per un festival de dansa que presentarem dilluns vinent». L’aportació que es realitzarà des del comú per aquest festival serà de 40.000 euros. Respecte als 10.000 euros restants de la partida Choy va declarar que «els destinarem per al reciclatge invers», una proposta que també es presentarà dilluns conjuntament amb el festival de dansa. D’altra banda, per la modificació de l’ordinació de preus públics, Choy va explicar que es tracta de «la bonificació dels preus del bus parroquial», i que la voluntat per part del comú és «sumar-se a la iniciativa de Govern de fomentar el transport públic». Per això, l’objectiu amb aquesta bonificació per al bus parroquial és que «tots els usuaris que tinguin ja l’abonament mensual del bus nacional podran gaudir de la gratuïtat del bus parroquial». Per finalitzar aquest punt, la cònsol menor va apuntar que «hem aprofitat també per fer el mateix amb la targeta magna i amb la blava».


D’altra banda, i pel que respecta a l’oposició, ambdós partits van coincidir que va ser una sessió molt tranquil·la. Mentre que per part del representant de X’Ordino, Enric Dolsa, va qualificar la seva participació com «molt ràpida». I, la representat de MovemOrdino, Sandra Tudó, va descriure la sessió com «organitzativa». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT