PUBLICITAT

Andorra la Vella

Repte majúscul

El MoraBanc es veu les cares amb el Reial Madrid ben aviat, però comptarà amb l’alé de l’afició al Poliesportiu

Per David Sansaloni

Tunde celebra una cistella en el darrer partit contra el Reial Madrid al Poliesportiu.
Tunde celebra una cistella en el darrer partit contra el Reial Madrid al Poliesportiu. | acb Photo / Albert Martín

El Poliesportiu serà testimoni del primer partit del MoraBanc a casa, i serà ni més ni menys que contra el supercampió d’aquest any, el Reial Madrid. Els blancs, que van vèncer al Barça en aquell partit, també van començar amb victòria aquesta Lliga Endesa 2021-2022, mentre que els tricolor van perdre a Sevilla davant el Coosur Reial Betis a la pròrroga i deixant una bona imatge.


Un dels grans reptes de la temporada per als d’Ibon Navarro arriba ben aviat, en la segona jornada, quan els equips encara no han acabat d’agafar el ritme de competició. Per a l’entrenador tricolor, als seus els queden «dues o tres setmanes per a estar a un millor nivell», però va assegurar que no són els únics i que és «una situació en la qual estan tots els equips de la lliga. Aquestes primeres jornades de campionat semblen més una pretemporada, però el calendari és el que és, i no podem fer res al respecte».


Pel que fa al rival, Navarro ho té clar, i va explicar que «per enfrontar el Reial Madrid han de passar moltes coses per tenir opcions de guanyar. Ells no han de jugar al seu millor nivell, perquè si ho fan les nostres possibilitats, ja no sols de jugar, sinó de competir, són molt més petites», mentre afegia que «hi haurà dos factors clau: el rebuig i el camp obert. Si comencen a aconseguir cistelles fàcils es converteixen en un equip encara més complicat de parar. Hem d’evitar els contraatacs i que tinguin espai per córrer». Tanmateix, el tècnic va voler destacar «l’esperit competitiu» amb el que compta el conjunt dirigit per Pablo Laso, destacant que «és un equip que has de matar 100 vegades, perquè tenen la capacitat d’aixecar-se una vegada darrere l’altra».


Tot i les baixes importants que han tingut els de la capital espanyola, com Felipe Reyes (retirat als seus 41 anys), Nicolás Laprovittola (no ha comptat mai amb la importància que se suposava després d’arribar fa dos estius com a MVP), Alex Tyus (pivot de sobrada experiència a l’Eurolliga, però que ja no aportava grans números), Usman Garuba (talent jove drafteat per Houston Rockets a l’NBA) o Jaycee Carroll (un cas estrany perquè ningú sabia ben bé que havia passat amb el jugador), s’han reforçat molt bé durant el mercat estival, incorporant noms com Thomas Heurtel, Nigel Williams-Goss, Guerschon Yabusele o un ja conegut de la lliga com és Adam Hanga, procedent del Barça. «És cert que han canviat peces a la plantilla, però crec que tot i les baixes han reforçat la seva faceta atlètica, i això s’ha traduït en una capacitat per córrer el camp encara més agressiva que en anys anteriors», va dir Navarro.


Per part tricolor, l’única baixa confirmada per a l’enfrontament és la de Nacho Llovet, que no arribarà a causa dels problemes musculars que arrossega. A més a més, s’haurà de fer un descart que el club comunicarà al llarg del dia d’avui i abans de la trobada. El que sí que estarà de nou és David Jelínek, que no va poder estar en el primer partit contra el Betis a causa de l’efecte que li va produir la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19. «Ara ja ha començat la temporada per a mi i el meu objectiu és ajudar el màxim possible a l’equip per poder aconseguir les metes que ens agradaria assolir aquest any», va explicar el txec, mentre afegia que «jugar contra el Madrid sempre és complicat, i per a poder competir hem de donar el màxim de nosaltres. Hem d’evitar les errades en defensa per impedir que puguin armar jugades ràpides de contraatac i estar tan concentrats com sigui possible». Jelínek ha sigut talismà tricolor, ja que ha presenciat i protagonitzat les darreres victòries davant el conjunt blanc, que de moment deixen un resultat de sis a quatre a favor del Reial Madrid en els últims 10 enfrontaments.


Finalment, el que també estarà avui és el jugador número 6, el públic, això sí, amb les limitacions pertinents establertes per la Covid-19. Per al capità «jugar amb el nostre públic sempre és un petit avantatge. De ben segur ens ajudarà a donar aquesta passa endavant que tal vegada ens va faltar la temporada passada», però, d’altra banda, tot i afirmar que «jugar a casa, davant la nostra gent, sempre és molt especial», Navarro va recalcar la importància de no deixar-se portar per l’excés d’energia, «ja que pot provocar precipitació i falta de concentració. Hem d’aprofitar aquest suport de la millor manera possible». 

 

Ibon Navarro - Entrenador MoraBanc

«El Reial Madrid és un equip que has de matar 100 vegades, ja que tenen la capacitat d’aixecar-se una vegada darrere l’altra»

 

David Jelínek - Jugador MoraBanc

«Hem d’evitar les errades en defensa per impedir que puguin armar jugades ràpides de contraatac»

PUBLICITAT
PUBLICITAT