PUBLICITAT

Andorra la Vella

La FAR presenta l’estructura de rugbi 7 amb vista a les grans cites

L’objectiu és preparar les diferents categories per competir als Jocs dels Petits Estats

Per David Sansaloni

Abelló, Raya i Quintane durant la presentació ahir al Club House.
Abelló, Raya i Quintane durant la presentació ahir al Club House. | EL PERIÒDIC

La Federació Andorrana de Rugbi (FAR) va presentar l’estructura establerta pel que fa a la disciplina de rugbi 7 (o seven) amb vista a competir en les pròximes grans cites, com són els Jocs dels Petits Estats a Malta el 2023 i a Andorra el 2025. L’entitat formarà equips des de la categoria sub-14 fins a la sènior, i entrenaran mensualment a partir del pròxim mes.

Pel que fa a l’estructura, aquesta comptarà amb una nova figura, la del mànager esportiu, que serà l’encarregat d’integrar una manera específica de treball i que anirà a càrrec de Christian Quintane, un entrenador provinent de Perpignan amb una llarga carrera al rubgi 7 i que, a més, serà l’entrenador de la selecció nacional masculina de la disciplina. Pel que fa a l’absoluta femenina el seleccionador serà Marc Abelló, mentre que per a la sub-18 masculina la federació comptarà amb Christian Cerqueda i la femenina estarà dirigida per Nàdia Olm.

En paraules del jugador del VPC i integrant de la federació, Dani Raya, «totes les categories comptaran amb els seus respectius europeus, però volem començar a treballar des d’una base més jove, sub-14, sub-16 i sub-18, en vista del nostre objectiu principal que és intentar aconseguir medalla en els Jocs dels Petits Estats el 2023 i 2025». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT