PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ubach es troba amb el president de la 76a sessió general de l’ONU

La titular d’Afers Exterios continua amb les reunions bilaterals

Per El Periòdic

Moment de la reunió entre la ministra Ubach i el ministre hondureny, Lisandro Rosales.
Moment de la reunió entre la ministra Ubach i el ministre hondureny, Lisandro Rosales. | Govern d’Andorra

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va continuar ahir amb la sèrie de reunions que està mantenint amb motiu de la 76a sessió de l’Assemblea General de les Nacions Unides. Després dels encontres amb els ministres d’Afers Exterior de Colòmbia, Guatemala i Bolívia, Ubach es va reunir amb el president de l’Assemblea, Abdulla Shahid. La trobada, que es va celebrar en el marc de la 76a sessió de l’Assemblea General de les Nacions Unides, que se celebra al llarg d’aquesta setmana a Nova York, va tenir lloc al despatx de Shahid a l’ONU.


Durant la trobada, ambdós van tractar els temes prioritaris del mandat actual d’Abdulla Shahid com és el cas de la lluita contra el canvi climàtic, la igualtat de gènere, la promoció de la joventut i la recuperació de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2. Precisament, la ministra Ubach va posar en relleu que aquestes qüestions també són prioritàries i estratègiques per al Govern d’Andorra i el seu futur. De fet, Maria Ubach li va oferir el suport del Principat per implementar aquestes prioritats.


L’agenda de treball d’Ubach en el marc de l’Assemblea General de les Nacions Unides també inclou un seguit de trobades bilaterals amb alts representants d’altres països, així com d’organismes multilaterals. Ahir al matí, la titular d’Afers Exteriors va mantenir una reunió bilateral amb el ministre d’Afers Exteriors d’Hondures, Lisandro Rosales. Durant la trobada, ambdós ministres van celebrar el 25è aniversari de l’establiment de relacions diplomàtiques entre Andorra i Hondures. A més, el ministre Rosales va felicitar Andorra per l’organització de la XXVII Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern, que es va celebrar a Soldeu el mes d’abril d’enguany. El ministre hondureny també es va interessar per l’estat de les negociacions de l’acord d’associació d’Andorra amb la Unió Europea (UE). Finalment, Rosales va mostrar interès pel model educatiu andorrà i per la resposta que el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior va articular davant de les dificultats de la pandèmia, com és el cas de l’ensenyament telemàtic.


D’altra banda, la segona reunió que Ubach va mantenir va ser amb l’enviada especial del secretari general de l’ONU per la temàtica que respecta als infants i conflictes armats, Virginia Gamba. En la trobada, que es va celebrat telemàticament, Gamba va agrart el suport d’Andorra a l’oficina que ella mateixa presideix. Alhora, la reunió va servir per conèixer l’estat de les accions de l’oficina de Gamba, especialment, en el marc de la pandèmia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT