PUBLICITAT

Adjudicada l’elaboració del Pla Estratègic de la Cultura 2030

Els treballs a l’església de Santa Coloma costen 42.900 euros

Per El Periòdic

L’església de Santa Coloma.
L’església de Santa Coloma. | GOVERN D\'ANDORRA

El Consell de Ministres va adjudicar ahir la proposta de la titular de Cultura i Esports, l’adjudicació definitiva per a l’elaboració del Pla Estratègic de la Cultura 2030. El projecte té per objectiu definir i materialitzar els set grans reptes recollits al Llibre blanc de la cultura que va impulsar el ministeri amb la participació activa dels agents culturals del país i la ciutadania en general.
L’objectiu del pla estratègic és donar resposta als desafiaments identificats i que s’han articulat en tres dimensions: la del sector, la del territori i les pròpies de les administracions públiques, amb la finalitat de sumar esforços per aconseguir conjuntament un projecte cultural sòlid, innovador i eficient per a Andorra.
El concurs públic ha estat adjudicat a l’empresa R Consultors per un import total de 18.810 euros, després que la primera licitació hagués quedat deserta. L’empresa té sis mesos per a la realització del pla, que també es desenvoluparà de manera conjunta amb els equips del Ministeri i els comuns, amb el sector i la ciutadania no organitzada seguint la filosofia amb la qual es va desenvolupar el Llibre blanc de la cultura.
Dins d’aquest mateix ministeri, el Govern va aprovar l’adjudicació definitiva per a la rehabilitació d’exteriors de l’església de Santa Coloma, en primera fase. La voluntat del ministeri es dur a terme una intervenció integral a l’església per millorar la conservació i posar en valor el bé d’interès cultural. El projecte adjudicat, i en aquesta primera fase, planteja una intervenció de manteniment i conservació del porxo i el campanar i una adequació de l’entorn per poder instal·lar la il·luminació exterior que ha de contribuir a realçar el monument.  El concurs públic ha recaigut a l’empresa Construccions Purroy per un import total de 42.944,12 euros.
Ahir també es va licitar el concurs públic per impulsar la reparació de la maquinària històrica de la Farga Rossell. A causa del pas del temps i de l’ús continuat, part de la maquinària de fusta del mall d’estirar, de la peixera, del peixeró i de la caixa de vents presenten degradacions que afecten el seu normal funcionament i que, consegüentment, cal renovar.
Finalment, dins del mateix ministeri, es va aprovar l’adjudicació definitiva per a la creació, producció i execució d’una campanya de comunicació del projecte La Cultura no s’atura. El programa d’activitats impulsat pel Ministeri i els set comuns engloba els principals sectors culturals (musical, editorial, arts escèniques, arts plàstiques i visuals), amb l’objectiu de contribuir a dinamitzar la vida cultural andorrana i ser un suport decidit i efectiu als diversos sectors culturals del país. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT