PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El VPC femení estrenarà la nova temporada a casa davant el CEU

L’equip dirigit per Dani Raya i Sebas Barrera espera mantenir el bon nivell mostrat la passada campanya

Per David Sansaloni

El VPC Andorra Rugby XV en l’últim partit de lliga de la temporada passada.
El VPC Andorra Rugby XV en l’últim partit de lliga de la temporada passada. | foto digital discount andorra

El VPC Andorra Rugby XV femení ja coneix els rivals als quals s’enfrontarà en aquesta nova temporada 2021-2022. Les noies dirigides per Dani Raya i Sebastián Barrera s’estrenaran a casa el pròxim dia 3 d’octubre davant el CEU, mentre que al cap de dues setmanes viatjaran a Sant Cugat per enfrontar-se al CR Sant Cugat B i, finalment, tornaran a Andorra per veure’s les cares amb el Barça una setmana després, el dia 24 d’octubre.

 
Les del Principat ja fa diverses setmanes que van començar a entrenar per tal de preparar la lliga catalana que aquest any es distribuirà en tres grups de quatre equips, on en una primera fase es comptarà amb una lliga de tres jornades. Tanmateix, els dos primers conjunts classificats de cada grup jugaran en el grup Or, amb una lliga d’anada i tornada i un play-off entre els quatre primers classificats. D’altra banda, els dos últims classificats de cada grup jugaran en el grup d’Argent, amb una lliga d’anada i tornada i un play-off final entre els quatre primers classificats. El dia i hora per a aquestes fases finals encara està per definir, però els dies per disputar les trobades seran en cap de setmana (dissabte o diumenge), segons va comunicar la Federació Catalana de Rugbi.


Amb un total de 37 noies, el VPC sembla estar en un dels millors moments de la seva història, ja que aquest nombre tan elevat d’inscrites i els resultats obtinguts la passada temporada així ho constaten. En paraules del president de la Federació Andorrana de Rugbi (FAR), Jean Marc Flaux, «el fet de disposar de tantes jugadores és el resultat de l’esforç de base que s’està fent des de ja fa alguns anys, però, a més, són les mateixes noies les que s’animen les unes a les altres i demostren la gran implicació amb el projecte mentre competeixen a un gran nivell».


En aquest nou repte en una de les lligues amb més nivell de Catalunya, Raya va declarar que l’objectiu principal de l’equip és «seguir agafant experiència» però, això sí, sense abandonar el pensament d’intentar ser «tan ambiciosos com sigui possible i lluitar per estar a dalt en la classificació». Pel que fa al plantejament de l’any, l’entrenador va assegurar que el millor és «anar partit a partit i intentar guanyar tots els partits que ens plantegem». En aquesta primera fase de tres partits, el VPC intentarà assolir una de les dues primeres posicions de la taula per així assegurar un passi a la següent ronda, la de més nivell dins del rugbi català.
La capitana de les tricolor, Nàdia Olm, veu amb bons ulls el nombre de fitxes amb les quals compta l’equip, i va declarar que el més important és «seguir amb aquesta línia, mantenir-nos en la divisió en què estem i anar creixent amb aquests rivals», que va elogiar afirmant que «jugar contra un Sant Boi o un Barça és tot un honor, ja que tenen molt de nivell i és el que nosaltres volem assolir». Olm, que compaginarà el VPC amb les convocatòries de la selecció francesa de 13, amb la que ja va completar una nova concentració fa unes setmanes per preparar el Campionat del Món, que es va ajornar un any per la Covid-19 i tindrà lloc la tardor del 2022, liderarà un grup marcat per la combinació entre jugadores molt joves i d’altres, de menor nombre, més veteranes, capaces d’inculcar i ensenyar la dinàmica que vol seguir l’equip.


Cal recordar que el VPC va acabar la temporada passada amb victòria en l’últim partit. Les jugadores de Raya van posar el punt final amb un resultat contundent davant el Sant Cugat B per 35 a 15, en un duel on l’equip no va patir gaires complicacions, i és que des del primer minut van sortir molt encertades. La primera part va acabar amb un 17-5 al marcador, i en el segon període les del Principat van seguir ofegant les rivals fins a materialitzar la victòria final. Aquesta setena plaça amb què van acabar l’any passat la Divisió d’Honor Catalana serà la mateixa que voldran superar aquesta temporada amb un projecte molt ambiciós. 

 

Dani Raya - Entrenador del VPC femení

«L’objectiu principal és seguir agafant experiència, ser tan ambiciosos com sigui possible i lluitar per estar a dalt»

 

Els partits

 

Jornada 1 - 03/10/21

VPC Andorra Rugby XV vs CEU   

 

Jornada 2 - 17/10/21

CR Sant Cugat B vs VPC Andorra Rugby XV

    

Jornada 3 - 24/10/21

VPC Andorra Rugby XV vs Rugby Barça     

PUBLICITAT
PUBLICITAT