PUBLICITAT

El PS demana «transparència» al voltant dels crèdits tous

Els socialdemòcrates sol·liciten el pla de negoci de les noves rutes de l’aeroport

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu de Susanna Vela.
Imatge d’arxiu de Susanna Vela. | Consell General / Eduard Comellas

La consellera general socialdemòcrata Susanna Vela va entrar ahir una demanda d’informació en relació amb els 39 expedients de beneficiaris dels ajuts econòmics en forma de crèdits tous avalats pel Govern que s’han atorgat durant la pandèmia, i «arran de la poca transparència del Govern en aquesta qüestió», segons van informar des del Partit Socialdemòcrata (PS) en un comunicat. I és que, tal com van posar en relleu, «en cap moment s’ha detallat, ni tan sols al BOPA, qui eren els beneficiaris de cada un dels crèdits tous concedits ni s’han indicat els imports atorgats». En aquest sentit, el grup parlamentari ha seleccionat aquells avals que són més rellevants per l’import concedit, així com els que han rebut les quanties més petites, i també han comprovat que tots els sectors econòmics hi estiguessin representats, a excepció de l’hoteler. 

Informació sobre l’aeroport

Així mateix, el president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Pere López, va entrar una demanda d’informació en referència als darrers anuncis respecte de l’Aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell. En concret, López va demanar al Govern conèixer el pla de negoci del llançament de noves rutes des d’aquesta infraestructura per al 2022, segons el concurs que l’Executiu va convocar el passat 9 de setembre, i tota la informació rellevant per a la posada en marxa dels vols i les rutes des de l’aeroport.

En darrera instància, els consellers generals del PS Joaquim Miró i Roger Padreny van presentar dues esmenes al Projecte de llei de les taxes d’intercanvi aplicades a les operacions amb targeta. En aquest sentit els socialdemòcrates van proposar afegir i precisar que l’objecte de la llei implica qualsevol instrument de pagament, així com també fer una petita precisió del redactat a l’apartat 3 de l’article 2 perquè estigui en consonància amb el reglament europeu –de l’any 2015– en el qual es basa el text andorrà.

PUBLICITAT
PUBLICITAT