PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sense un 11 fix

Eder Sarabia ha utilitzat fins a 22 futbolistes dins del terreny de joc, dels 25 que formen la plantilla tricolor

Per David Sansaloni

Rubén Bover i Marc Fernández se sumen a la celebració del gol de Carlos Martínez en el darrer partit de lliga.
Rubén Bover i Marc Fernández se sumen a la celebració del gol de Carlos Martínez en el darrer partit de lliga. | @FCANDORRA

L’FC Andorra sembla tenir més competència que mai dins del vestidor. O això, o que no s’acaba de prémer la tecla adequada per establir un 11 titular o, almenys, alguns jugadors de fixes. Després de l’empat davant l’Atlético Baleares la darrera jornada de lliga, que es va disputar a l’Estadi Nacional, i l’estrena de Josele a la porteria, Manu Nieto i Àlex Pastor, Eder Sarabia ja ha fet ús de 22 jugadors dels 25 disponibles en la plantilla. A l’entrenador basc tan sols li falta donar minuts al guardameta Guti, el juvenil Cañete i el sancionat Aguado, que ja estarà disponible per a la següent jornada i tot sembla indicar que comptarà amb la confiança del tècnic.


La rotació establerta per l’equip tricolor presenta dos vessants molt contradictories i que, a més, no ajuden a esbrinar què és el que falla a l’hora d’obtenir resultats. Tant és cert que els del Principat estarien una mica més amunt a la taula classificatòria si sols contessin els partits a casa, però als andorrans els costa lligar els resultats favorables i, sobretot, els falta efectivitat a l’hora d’acabar les jugades en atac. Tanmateix, l’equip es mostra sòlid en la possessió de la pilota i és dominador de la mateixa durant molts minuts de les seves trobades. En paraules de Sarabia, «per a mi l’equip ideal són tots els jugadors. Tenim moltes alternatives, perfils diferents i gent que entrena com animals cada dia. M’agrada que tots creguin que puguin ser titulars i que hi hagi competència sana», i aquest discurs s’ha presentat des del començament de la pretemporada, tant pel cos tècnic com per la directiva.


Els dubtes, que surten arran dels últims resultats obtinguts, fan saltar la pregunta de si tanta rotació de jugadors és beneficiosa per a un equip que es basa en el joc comminatiu i que, amb tantes cares noves setmana rere setmana, pot trobar-se amb la falta de continuïtat a la gespa dels mateixos protagonistes. No obstant això, per a l’entrenador tricolor es tracta d’una qüestió d’estratègia. «Nosaltres intentem escollir els que creiem més adequats per a cada partit, i els que no entren d’inici també esperem que ens puguin aportar coses sortint des de la banqueta», va explicar Sarabia.

 

Riera i Molina

 

Roger Riera i Sergio Molina són els únics jugadors que han coincidit regularment sobre la gespa quan l’àrbitre assignat xiulava el començament del duel. El central ha format parella amb Adrià Vilanova, Diego González i Àlex Pastor, sent totes les combinacions possibles estant el català sobre el terreny de joc. A més a més, Riera ha estat l’únic integrant que ha disputat cada minut des del començament de la Primera RFEF Footters. D’altra banda, Sergio Molina, tot i també haver estat titular sempre, sí que ha sigut substituït en alguna ocasió. En el cas del migcampista no és tan estranya la seva presència a la gespa, ja que el seu perfil escasseja a les files tricolors, sent un home que dedica gran part de la seva labor a l’àmbit defensiu i a les transicions des de la defensa fins a la davantera, regint-se com a nexe d’unió. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT