PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El laboratori P3 de Tenerife no és dins una reserva de la biosfera

Dolsa i Montaner volen que Benazet corregeixi les seves afirmacions

Per El Periòdic

Imatge digital de l’aspecte que hauria de tenir el futur centre de recerca en immunologia.
Imatge digital de l’aspecte que hauria de tenir el futur centre de recerca en immunologia. | Grifols

L’emplaçament del Laboratori P3 de l’Institut Universitari de Malalties Tropicals i Salut Pública de les Canàries es troba fora de la reserva de la biosfera del massís d’Anaga. Així ho va confirmar ahir per escrit a la consellera general no adscrita Carine Montaner el director general de Biodiversitat, Boscos i Desertificació del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic del govern d’Espanya i president del Comitè Espanyol del Programa Persona i Biosfera (MaB) de la Unesco, Jorge Marquínez. Aquesta confirmació oficial desmenteix, segons la plataforma ciutadana al dret a la informació sobre la instal·lació d’un laboratori P3 a Ordino, les afirmacions realitzades pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en què va assegurar en la reunió informativa del passat 9 de juny a la parròquia ordinenca, que el Laboratori P3 de l’Institut Universitari de Malalties Tropicals i Salut Pública de les Canàries, es trobava dins la reserva de la biosfera del massís d’Anaga.

«Ni dins d’una zona de transició, ni dins de cap reserva de la biosfera. Amb la confirmació del màxim responsable del Comitè Espanyol de les reserves de la biosfera, ha quedat palès que el ministre Benazet, segurament mancat d’informació oficial, no va explicar la realitat, i per tant, va mancar a la veritat, confonent tota la ciutadania», va declarar l’impulsor de la plataforma, Enric Dolsa. «I reprenent les paraules de les conselleres generals Demòcrates Sandra Codina i Berna Coma, ambdues favorables al Laboratori P3 que van manifestar la seva opinió en l’article del passat 4 de setembre a EL PERIÒDIC, els he de donar la raó: «Es pot estar a favor o en contra d’un projecte d’aquestes característiques, però el que no és de rebut és fer ús de la confusió, fins i tot de l’engany en alguns moments, per defensar els posicionaments de cadascú. Com poden veure les dues, si no és té la informació oficial és millor ser prudent i no titllar-nos de voler enganyar la ciutadania, i al final, ser elles, que sense voler són les que ho fan», va finalitzar Dolsa. 

En el mateix sentit es va pronunciar Montaner: «Demanem al ministre Martínez Benazet verificar les seves afirmacions públiques tenint en compte la seva responsabilitat política, ja que segons la resposta de Jorge Marquínez, el laboratori P3 de Tenerife està situat fora de la reserva de la biosfera, la qual cosa confirma que el ministre Martínez Benazet va afirmar coses que no eren certes en diverses ocasions durant la presentació pública del laboratori P3 a Ordino, posant en evidència la credibilitat del Govern d’Andorra». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT