PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La FAR augmenta en 40 el nombre d’inscrits a l’escola

Federació i Vall Banc renoven el seu conveni per tercer any consecutiu

Per David Sansaloni

Jean Marc Flaux, Sergi Martín i Philippe Berdaguer durant l’acte.
Jean Marc Flaux, Sergi Martín i Philippe Berdaguer durant l’acte. | EL PERIÒDIC

L’escola de rugbi de la Federació Andorrana de Rugbi (FAR) segueix creixent, aquest any de manera considerable, amb un augment de 40 nens i nenes, en comparació amb l’any passat.

Així ho va anunciar ahir el president de la federació, Jean Marc Flaux, juntament amb el responsable de l’escola, Philippe Berdaguer, i el director de Negoci de Vall Banc, Sergi Martín, durant l’esdeveniment referent a la renovació del conveni que uneix ambdues entitats per tercer any consecutiu. 


«L’escola ha pogut seguir sent accessible per a tots gràcies a l’ajuda econòmica de Vall Banc», va declarar Flaux, mentre explicava que «durant aquest període dur de pandèmia que hem viscut, molts pares i mares no podien fer front a la quota de 150 euros anuals que normalment tenim establerta, però gràcies a aquest conveni vam poder cobrir costos i proporcionar l’escola de manera gratuïta a les famílies».

D’altra banda, Martín va destacar «la gran feina» que s’està fent des de la federació per inculcar en la base «uns valors que nosaltres també compartim». Tanmateix, Berdaguer va confirmar que l’escola de rugbi compta actualment amb 16 educadors, «triplicant les xifres que havíem tingut fins ara». L’entitat esportiva ja va realitzar diferents accions per incentivar la pràctica del rugbi entre els més menuts, a les escoles, i «gràcies a aquesta feina a llarg termini avui dia podem veure resultats que ens indiquen que estem anant pel bon camí», va dir Berdaguer.


Selecció femenina

 

La nova selecció femenina de rugbi XV va obtenir la seva primera victòria el passat cap de setmana, fet que Flaux va definir com «increïble i tot un mèrit de les noies, que estan molt contentes i il·lusionades». Aproximadament el 60% de les jugadores han sortit de la base andorrana, de l’escola, «el que ens fa apostar encara més per la formació dels més joves», va recalcar Berdaguer. La selecció disputarà el seu partit de presentació oficial el pròxim 30 d’octubre. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT