PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una sessió artística pel dia contra l’explotació de la dona

Ona Samuell presentarà la seva col·lecció ‘Women of the World’

Per El Periòdic

Ona Samuell en una de les seves exposicions.
Ona Samuell en una de les seves exposicions. | Comú de la Massana

El Comú de la Massana celebrarà aquest dijous el Dia Internacional contra l’Explotació de la Dona. En aquesta ocasió, el teatre de les Fontetes acollirà la sessió artística Women of the World de la pintora massanenca Ona Samuell.

«L’obra de l’Ona Saumell és molt impactant i carregada de simbolisme. A més, té un vessant cultural i un altre vessant de lluita per la igualtat de la dona, que és justament una de les àrees que volem potenciar des del nostre departament», va assegurar el conseller de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, Guillem Forné, i va recordar que la filosofia del comú és obrir els escenaris públics als artistes del país.

La sessió consistirà en la projecció de les diferents obres que componen la col·lecció i la mateixa artista anirà exposant el missatge que vol transmetre cada peça.

Ona Saumell és una artista autodidacta –professionalment formada en màrqueting–que centra la seva obra, d’estil marcadament pop-art, en la lluita feminista. «Vaig decidir enviar el missatge a través de la pau i la bellesa. En el context artístic vaig trobar l’oportunitat d’iniciar una nova tendència de reivindicació feminista, que es caracteritza pel silenci, l’admiració, l’apreciació i l’art», va explicar la pintora.

La singularitat del seu estil és que utilitza pintures acríliques amb molt pigment i amb un sistema lliscant, sucant la cohesió i l’entropia dels colors que formen la figura de cada dona. El fet d’utilitzar colors intensos sobre un fons negre atorga un gran impacte visual a la seva obra.

La sessió serà aquest dijous a les 20.00 hores i per assistir-hi cal fer la reserva enviant un correu electrònic al Departament de Cultura de la Massana. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT