PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vinyes-Mercader, acaben quarts al 55è Açores Ral·li

Els problemes tècnics van afectar a la classificació final del tàndem

Per El Periòdic

Vinyes-Mercader en una corba de la cursa.
Vinyes-Mercader en una corba de la cursa. | FOTOESPORT

Joan Vinyes i Jordi Mercader (Suzuki Swift R4lly S) van finalitzar el 55è Açores Ral·li en la quarta posició. Els pilots van completar la prova acabant a 20 segons del podi però l’actuació va estar marcada per un problema mecànic, es va afluixar una ‘mangueta’ del turbo, en el tercer quilòmetre de la primera especial. El tàndem de l’equip Suzuki Ibèrica va haver de completar la primera secció sense el turbo, la qual cosa els va costar la pèrduda de qualsevol opció de lluita pel triomf al ral·li. Així i tot, Vinyes es va mostrar satisfet i va marxar de l’illa de São Miguel Açores amb bones sensacions i convençut que el quart lloc: «és més positiu del que pugui semblar en molts aspectes, sobretot, per continuar viu en el certamen».


En la primera etapa un inici dolent, amb problemes tècnics, va propiciar que s’esfumessin totes les possibilitats de guanyar a Açores. Malgrat aquests incidents, l’equip de Vinyes-Mercader va decidir continuar en el ral·li, ja que encara els quedava tota la segona etapa per poder canviar el resultat. Les sensacions es van capgirar en la segona jornada. El tàndem 26 de l’Equip Suzuki Ibèrica va ser el més ràpid al llarg d’aquesta etapa. Vinyes-Mercader van aconseguir imprimir un ritme molt alt durant la jornada, i van poder pressionar així als rivals que els precedien. Van recuperar gairebé quatre segons, el que va fer que es quedessin a menys de 20 segons del podi.


No obstant això, el pilot es va mostrar satisfet amb l’actuació a l’arxipèlag portuguès. Tot i els incidents de la primera jornada el pilot va comentar que «continuar (...) m’ha permès recuperar detalls del meu pilotatge sobre terra», i va afegir que «deixo les Açores molt content amb l’experiència i amb la motivació màxima per sortir a per totes, dins de 15 dies, en el Ral·li de Fafe, en aquest cas en pistes de terra del territori peninsular portuguès». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT