PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Massana aprova la cessió de terreny per al futur heliport

El comú destina 40.000 eruos per a les noves accions turístiques

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu de les autoritats durant la presentació de la ubicació de l’heliport el mes de juny d’enguany.
Imatge d’arxiu de les autoritats durant la presentació de la ubicació de l’heliport el mes de juny d’enguany. | SFGA/F.A.

L’ordre del dia de la sessió de Consell del Comú de la Massana d’ahir va incloure l’aprovació del conveni de compromís de cessió de terreny al Govern, a la zona de la Caubella, per a la futura construcció de l’Heliport Nacional, facultant la cònsol major per a signar el document. Com va exposar Olga Molné, «aquest conveni representa la voluntat del comú de cedir el terreny perquè el Govern pugui tirar endavant el procés per a la licitació i construcció del projecte».

En la mateixa sessió es van aprovar tres punts relacionats amb el departament de Turisme. «Tenint en compte l’evolució creixent del turisme de muntanya, volem començar a treballar en dos nous projectes per a la temporada primavera-estiu de l’any que ve», va explicar el conseller Josep Maria Garrallà, i va concretar que es tracta d’una nova via ferrada al poble d’Arinsal i d’una aplicació mòbil que inclourà la descripció i els circuits dels camins de muntanya, mitjançant la geolocalització i sense la necessitat de fer ús de les dades mòbils. D’altra banda, Garrallà també va avançar que en els pròxims mesos es reprendrà el Vide Dressing –el mercat de roba i complements de segona mà– i les Jornades la Massana Fogons. Els tres projectes sumen 40.000 euros, per la qual cosa es va aprovar una modificació pressupostària del mateix departament.

Un altre punt destacat va ser l’aprovació de l’actualització del conveni amb Gavsa, l’empresa concessionària dels aparcaments. Com va exposar la cònsol major, es tracta d’una revisió del document, que datava del 2003. Des d’aleshores hi ha hagut canvis, com la supressió del pàrquing del Prat de la Ribera o l’anul·lació de diverses places de zona blava, on s’hi ha fet aparcament pel comerç. Amb el nou conveni s’afegeixen noves places a la zona de la Bòbila, un espai que calia ordenar a causa de l’increment d’usuaris a la zona del nou centre d’entrenament. Molné va remarcar que amb les noves condicions es preveu un canvi dels parquímetres actuals per part de la concessionària i s’agilitzarà el procés de pagament a distància, a més de permetre introduir diferents tarifes.

PUBLICITAT
PUBLICITAT