PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Copa del Món i els Jocs Olímpics, objectius d’Esteve i Vila

Els dos fondistes ultimaran la pretemporada al Pas d’Stevio i amb les curses de la FIS a Noruega

Per El Periòdic

Presentació de l’equip d’esquí de fons de la FAE a la seu d’Andbank
Presentació de l’equip d’esquí de fons de la FAE a la seu d’Andbank | ANA / A.S.

L’equip que participarà en la Copa del Món d’esquí va ser presentat ahir a la seu d’Andbank. Els dos esquiadors, l’Irineu Esteve i la Carola Vila, van estar presents amb l’entrenador, Joan Erola, el gerent de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), Carles Visa i el Sots-Director General banca país Andbank, Josep Maria Cabanes. Els objectius de l’equip estan clars, fer una millor actuació a un dels grans escenaris, la Copa del Món, per aconseguir bons resultats en la resta de competicions, tenint com a teló de fons els Jocs Olímpics de Pequín.

Els objectius

La temporada arrencarà al novembre, abans de la participació en la Copa del Món, on aprofitaran per realitzar alguna prova de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) a Noruega. Pel que respecta a l’Irineu Esteve, tot i que com va comentar l’entrenador «ha tingut aquestes dos tres curses en les quals ho ha fet molt bé, i s’ha pogut plantar entre els 10 primers», l’objectiu a assolir és una constància en els resultats a aconseguir i, per això, com va explicar Erola és necessari «millorar la regularitat amb un bon nivell». D’altra banda, per a  la Carola Vila, l’objectiu és entrar en el circuit de la competició i poder aconseguir els primers punts. Segons el preparador, serà important «combinar les dues competicions (Copa del Món i d’Europa) per a tenir bones opcions reals d’aconseguir l’objectiu». Per tant, les mirades estan a la Copa del Món, ja que «és on hi ha més nivell i,  si ho fem bé allà, és probable que en les altres competicions es puguin aconseguir bons resultats», va explicar l’entrenador.


A  més, per a aquesta edició, la secció d’esquí de fons també suma dos esquiadors júnior, la Gina del Rio i el Quim Grioche, que participaran en la Copa d’Europa d’aquesta categoria. Erola va destacar el treball de pedrera i que «és important anar pujant joves i que es puguin anar incorporant a l’alta competició», però va advertir també que «creiem que la secció ja la podem posar a competir al màxim nivell júnior perquè, creiem que estan preparats».

La preparació

«Aquest any en la pretemporada hem pogut recuperar una mica la normalitat que teníem abans de la pandèmia, fent la sortida a Noruega en l’agost», va informar el preparador tècnic respecte a la pretemporada d’enguany amb la de l’any anterior. Recentment, van realitzar una estada a les glaceres d’Stelvio (Itàlia), i van tornar el dia 15. La pretemporada la complementaran amb expedicions intermitents d’anada i tornada al mateix pas de muntanya italià a partir del dia 25 i durant el que quedi de setembre i octubre. Després, l’equip està contemplant realitzar una concentració a Davos (Suïssa), abans del tram final en novembre en el qual  «pujarem al nord a fer les primeres curses FIS, prèvies a la Copa del Món».
Els mateixos esquiadors, Esteve i Vila, van subratllar les bones sensacions que estan tenint durant aquesta pretemporada. Esteve va destacar les sessions realitzades al centre d’entrenament a alçada. D’altra banda, Vila va comentar que «ara estem començant el període de glaceres per agafar la temporada amb moltes ganes». 


Per tant, aquest any l’equip s’ha dividit en dues estructures, la de la Copa del Món i la de la Copa d’Europa. El mateix preparador, respecte a Vila va comentar que «potser s’ajunti també amb la de la Copa d’Europa en alguna competició, però si la progressió de la Carola és bona, volem que estigui més present a la Copa del Món». De fet, de cara a l’últim tram de la pretemporada, va informar que «a novembre s’incorporarà més personal a les estructures que ens donaran un suport important per a les competicions».
L’acte va tenir a Josep Maria Cabanes fent de mestre de cerimònies. Aquest, en representació d’Andbnak, es va mostrar content per la col·laboració  amb la FAE, de la que ja fa gairebé 10 anys. També va tenir bones paraules per a l’Irineu Esteve i la Carola Vila, i per a les incorporacions en la categoria junior, el Quim Grioche i la Gina del Rio. El gerent de la FAE, Carles Visa, va disculpar l’absència en l’acte del president de la federació, Josep Pintat. Visa va tornar l’agraïment a Josep Maria Cabanes, i va ressaltar que «aquest és el suport que ens permet tenir aquests programes, calendaris i, sobretot, bons resultats». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT