PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Domini andorrà en la 50 a edició del Ral·li d’Andorra

Jonathan Domene i David Domene finalitzen primers i encapçalen el podi

Per El Periòdic

Podi final del 50 Ral·li d’Andorra.
Podi final del 50 Ral·li d’Andorra. | ACA

L’equip andorrà format pels germans Jonathan i David Domene (BMW 2002) va aconseguir la victòria en l’edició del cinquantenari del Ral·li d’Andorra, la prova de regularitat per a vehicles clàssics que organitza l’Automòbil Club d’Andorra (ACA). Aquest triomf nacional es va arrodonir amb dels altres tres equips del país, ocupant així un podi que demostra el nivell que han aconseguit els pilots i copilots andorrans. Finalment, un total de 78 equips van prendre la sortida en la jornada de dissabte i 58 van aconseguir classificar-se.

El clima protagonista

La duresa climatològica va marcar les condicions del primer dia. La forta pluja que va caure moments abans de la sortida, i que va anar caient durant tota la tarda i nit del dissabte, va fer que les penalitzacions durant la jornada fossin elevades. El ritme imposat per les millors tripulacions andorranes ja es va fer notar al final de la primera jornada en què Moloud El Allaoui i Diogo Da Silva (VW Golf GTI) van aconseguir finalitzar primers per davant dels dos Domene i de les dues famílies Carrancà. Tere Armadans i Anna Vives (Porsche 911 Carrera 3.2), es van mostrar les més encertades dels participants de fora, amb una cinquena posició guanyada a pols. La humitat general que van tenir totes les carreteres es va barrejar amb boira en determinats punts, configurant una etapa d’alta dificultat. 


El diumenge amb un temps diferent va prosseguir el domini andorrà amb la victòria de Domene i Domene, seguits de El Allaoui i Da Silva, Josep Carrancà i Alícia Carrancà (BMW 325iX) i Joan Carrancà i Laura Carrancà (VW Golf). Enric Tarrado, president de l’Automòbil Club d’Andorra, i Toti Sasplugas, secretari general de l’entitat, coincidien en afirmar que «hem viscut una edició històrica i al mateix temps un final de cicle». La darrera prova del 2021 serà l’Andorra Winter Rally, que es farà el dia 19 de desembre. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT