PUBLICITAT

La meitat de la població diu que fa esport i el més habitual és caminar

Un 39,5% que fa esports de muntanya i un 32,9% fitness o gimnàs

Per El Periòdic

Una caminada popular.
Una caminada popular. | ARXIU ANA

 

Entre el 20 de setembre i el 3 d'octubre el ministeri de Cultura i Esports, amb el suport d'altres ministeris i entitats, impulsa la iniciativa 'Mou-te per la teva salut', amb la intenció de promoure la pràctica esportiva entre la població. En aquest sentit, cal tenir en compte les dades que indiquen que la meitat de la població practica esport i la principal activitat que duu a terme és caminar. Així es desprèn de l'enquesta duta a terme pel Panel Andorrà de Recerca Sociològica (PARS) que reflecteix també que després de caminar les activitats a la muntanya són les que més habitualment fan els ciutadans.

D'aquesta manera, del 52% que manifesta que fa esport un 48,3% afirma que camina; un 39,5% que fa esports de muntanya i un 32,9% fitness o gimnàs. Un altre 31,2% manifesta que fa esquí o 'snowboard'.

Si es diferencia per sexes, tenim que les dones practiquen més esport que els homes. Així, un 53,8% de les dones diu que fa esport davant del 46,2% que diu que no i pel que fa als homes, els que manifesten fer esport s'eleva al 41,9% enfront del 58,1% que no en fan. Per edats, tenim que els majors de 45 anys són els que donen una resposta afirmativa en major percentatge, un 53,9%. També és més habitual la pràctica esportiva entre els que tenen fills (50,5%) que entre els que no en tenen (46,5%).

L'enquesta també inclou un apartat sobre el descans. D'aquesta manera, es reflecteix que els andorrans dormen de mitjana gairebé set hores al dia i la qualitat del descans és bastant bona, ja que un 7% manifesta que dorm molt bé, el 28% que ho fa força bé i el 46% diu que la qualitat del seu descans és mitjana. Un altre 16% diu que és de poca qualitat i només el 2% afirma que la seva qualitat de son no és gens bona.

De mitjana, els ciutadans afirmen dormir 6,77 hores, 6,81 en el cas de les dones i 6,73 en el cas dels homes. Els que manifesten dormir una major quantitat d'hores són els que tenen entre 30 i 44 anys, amb 6,86.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT