PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més de 3.000 visites a la mina de Llorts aquest estiu

L’entrada és gratuïta amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni

Per El Periòdic

Visitants a la mina de Llorts abans de la pandèmia.
Visitants a la mina de Llorts abans de la pandèmia. | Comú d’Ordino

La mina de Llorts ha rebut al llarg d’aquest estiu un total de 3.511 visites. D’aquesta manera, s’ha decidit allargar la temporada fins al 17 d’octubre i no tancarà les portes el 30 de setembre com estava previst inicialment. La xifra de visites durant l’estiu supera les assolides el 2020, quan va estar en funcionament els mesos de juliol i agost.

El 14 de juny es va inaugurar la temporada i en aquell mes es van rebre 117 visitants, durant el juliol s’ha registrat un increment de públic del 12% amb 991 persones a diferència de les 881 visites de l’exercici anterior. Per últim, el passat mes d’agost, l’augment d’afluència va ser del 9% amb un total de 2.403 visites, 203 més que al llarg del mateix període del 2020.

Cal recordar que la mina de Llorts forma part del recorregut de la ruta del ferro. Aquesta té una profunditat d’uns 30 metres i data des de principis del segle XVII fins a finals del segle XIX quan va ser molt utilitzada per a les activitats econòmiques més importants del Principat, és a dir, per a l’extracció de Ferro. 

Des del comú també van informar que durant la jornada d’avui i la de demà l’entrada a la mina serà gratuïta amb motiu de la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), a més de La Casa d’Areny-Plandolit, com la resta de museus nacionals.
Les JEP tenen origen al 1984 quan el Ministeri de Cultura francès va començar a fer una jornada de portes obertes als monuments històrics francesos el tercer diumenge de setembre. Després de comprovar que la iniciativa havia estat un èxit, el ministeri va proposar a la segona conferència del Consell d’Europa d’instaurar la iniciativa a escala europea. El Principat d’Andorra va sumar-s’hi el 1995 amb la voluntat de conscienciar la societat sobre el llegat cultural europeu donant-lo a conèixer a la ciutadania.

PUBLICITAT
PUBLICITAT