PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra ja compta amb 118 donants de medul·la òssia

137 es troben pendents per passar a la fase de ‘disponibles’

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu d’un moment de la sessió del rodatge de l’espot.
Imatge d’arxiu d’un moment de la sessió del rodatge de l’espot. | Arxiu ANA

El Principat d’Andorra ja compta amb 118 donants  de medul·la òssia tipats i disponibles i 137 es troben en espera per passar a la fase de disponibles, segons van informar en un comunicat l’Associació de Trasplantats i Donants d’Andorra (Atida).

Enguany, amb motiu de la posada en marxa recent del programa de donació de medul·la òssia per part del Ministeri de Salut, que permet que els residents al Principat puguin fer-se donants, l’Atida celebra l’efemèride amb l’estrena avui d’un espot publicitari coincidint amb el Dia Mundial del Donant de Medul·la Òssia i Sang del Cordó Umbilical. Aquesta campanya té com a objectiu sensibilitzar sobre la problemàtica, informar de l’existència del programa i promoure l’adhesió dels ciutadans al Registre de Donants de Medul·la Òssia (Redmo), que forma part de la xarxa internacional de donants.

La campanya Tots podem salvar una vida, que compta amb la participació altruista de professionals de l’àmbit de la salut i de la seguretat pública andorrana, així com d’una quarantena de ciutadans, mostra el retrat real de persones que salven vides gràcies al seu ofici, però també el de persones que les poden salvar mitjançant la donació de medul·la: un teixit indispensable per a la vida que conté les cèl·lules mare i que permet, a través del trasplantament, tractar malalties en què hi ha una producció excessiva, insuficient o defectuosa de cèl·lules sanguínies.

Redmo/ L’associació va explicar que la donació de medul·la requereix trobar dues persones compatibles, i si bé es regeix per la solidaritat internacional, la possibilitat que això passi és d’1 entre 4.000. Per aquest motiu, van esmentar al comunicat que «com més persones s’inscriguin al Redmo, més possibilitats hi haurà que pacients de leucèmia i d’altres malalties del món trobin un donant compatible per salvar la vida». Actualment, hi ha més de 28 milions de persones a tot el món que ja són donants de medul·la òssia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT