PUBLICITAT

El mercat de productes artesans inicia la Pitavola

Durant tot el cap de setmana tindrà lloc una agenda d’activitas

Per El Periòdic

Les autoritats van recórrer el mercat de productes artesans.
Les autoritats van recórrer el mercat de productes artesans. | COMÚ DE LA MASSANA

El nou esdeveniment multidisciplinar de la Massana, la Pitavola del Comapedrosa, es va inaugurar ahir a la tarda amb el parlament de benvinguda de la cònsol major, Olga Molné, quer va remarcar la voluntat que la fira es converteixi en una cita fixa al poble d’Arinsal per celebrar l’aniversari del Parc Natural del Comapedrosa. Per Molné, Arinsal és un dels pobles més emblemàtics i que cal posar en valor, amb les accions de dinamització que s’han portat a terme durant l’estiu i que culminen amb la Pitavola. Les autoritats massanenques van estar acompanyades per representants de gairebé tots els comuns, a més de les minsitres Sílvia Calvó i Judith Pallarés i consellers generals, a més de ciutadans, sobretot del poble d’Arinsal. 
Tots plegats van fer el recorregut per les parades d’artesania, en una visita guiada per les actrius de la companyia Anddandarà. Les parades estan distribuïdes pel casc antic del poble, amb la intenció que la gent descobreixi el centre històric d’Arinsal. A més de les parades d’alimentació, on s’hi poden trobar des de bolets a confitures o cervesa local, també hi ha artesans cistellers o ferrers, que a més fan demostracions in situ.
La Pitavola continuarà durant tot el cap de setmana amb un agenda completa d’activitats, que comença cada dia a les 08.30 hores, amb visites guiades de diferents temàtiques, com ara anar buscar bolets, una ruta fins a l’estany de les Truites, una cursa d’orientació o, al vespre, una sortida d’observació d’estels. La intenció és que la Pitavola sigui una fira per a tots el públics, prioritzant el familiar, i per això hi ha activitats pensades per als nens, com diversos tallers. Un dels objectius de la Pitavola és promocionar el Parc Natural de les Tres Nacions, format pels parcs naturals de l’Arieja, l’Alt Pirineu, Sorteny i el Comapedrosa. Avui hi haurà diverses xerrades per donar a conèixer els diferents espais protegits.
Una de les característiques dels esdeveniments massanencs és la col·laboració del sector privat en cada un d’ells. A la Pitavola s’hi ha implicat gairebé tots els restaurants d’Arinsal, que han preparat menús gastronòmics elaborats amb productes de quilòmetre zero i de temporada. A més, també participen a la Ruta de la Tapa, que es farà diumenge. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT