PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Hora d’engegar motors

Els d’Ibon Navarro s’estrenen aquesta temporada a Andalusia contra el Reial Betis Bàsquet

Per El Periòdic

La plantilla del MoraBanc durant la sessió de la foto d’equip d’aquesta temporada.
La plantilla del MoraBanc durant la sessió de la foto d’equip d’aquesta temporada. | BCA

La Lliga Endesa dona el tret de sortida avui i, dels quatre partits que s’hi jugaran en aquesta jornada, està l’estrena dels tricolor a domicili contra el Reial Betis Bàsquet. Després d’una pretemporada agredolça, ha arribat el moment clau per als d’Ibon Navarro, l’estrena lliguera, on es podrà veure de què està fet l’equip i quines són, i seran, les seves veritables aspiracions per aquesta campanya.


El rival serà el Reial Betis Bàsquet de Joan Plaza, un tècnic amb sobrada experiència en la lliga havent entrenat el Reial Madrid, el Cajasol Sevilla i l’Unicaja de Màlaga en l’ACB. En aquest sentit l’entrenador tricolor, Ibon Navarro, va lloar el tècnic verdiblanc: «És un entrenador de primer nivell, que a més ja ha imposat el seu estil i, fins i tot, diria que és una versió millorada». A més va destacar l’amplitud de la plantilla del conjunt andalús: «Tenen 10 o 11 jugadors per jugar al primer nivell, els dona l’oportunitat de competir en l’àmbit físic amb nosaltres». A banda, va posar èmfasi en el pivot rival, Marko Todorovic, ressaltant la seva visió de joc: «És com tenir un segon base a la pista en tot moment, això els dona molt d’espai per a Carrington, Evans o Bertans. Tenir aquest cinc que s’obri, i que és bo passant la pilota els dona moltes opcions». D’altra banda respecte al que es pot esperar del duel, Navarro va advertir que «serà un partit difícil perquè juguen un bàsquet que s’assembla molt al nostre, molt físic i amb molt de ritme». En la mateixa línia, va continuar un dels capitans i veterans del MoraBanc, Clevin Hannah, el qual va destacar que «hem d’estar concentrats en fer les nostres coses que hem anat practicants als entrenaments de cara a aquest partit». Per aquest duel serà dubte un dels capitans, David Jelínek, per reacció a la vacuna de la Covid, a més de l’absència de Nacho Llovet per lesió.


L’assignatura a millorar de cara a la trobada és el rebot ofensiu. Un aspecte del joc que ja va tractar de pal·liar el tècnic basc en l’últim partit: «Amb dos cincs sols ens van agafar tres rebots ofensius, això indica perquè hem patit tant aquí». Navarro va afegir que «els rivals ens ataquen el rebot, i nosaltres som petits».
Per part de l’equip rival, el tècnic del conjunt andalús va declarar al mitjà del club, Betis TV, que el MoraBanc «ha fet fitxatges que posen quilos i qualitat. És un equip creat per a la doble competició, amb una banqueta amplia i un bon entrenador. Serà un partit d’inici molt difícil».

Aquesta cita significa també l’estrena a la lliga per a un gruix de les noves incorporacions com Drew Crawford, Codi Miller-Mcintyre, Amine Noua i Mario Nakic. L’entrenador va declarar que «estan amb ganes de descobrir la lliga», però que és un repte que no els sobrepassarà perquè «tenen experiència jugant  a l’Eurolliga i en equips de primer nivell, espero la millor versió d’ells». Hannah, va afegir que aquesta profunditat de la plantilla amb els nous jugadors: «Ens farà fer un pas extra respecte a la temporada anterior i ajudaran en l’ACB i en Europa».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT