PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El debut de la selecció femenina de rugbi XV serà contra Còrsega

La primera prova del combinat serà a l’Stade de Vignetta a Ajaccio demà a les 16.00 hores

Per El Periòdic

El president de la FAR, Jean-Marc Flaux i el seleccionador, Dani Raya.
El president de la FAR, Jean-Marc Flaux i el seleccionador, Dani Raya. | EL PERIÒDIC

Quasi un mes després de l’anunci de la creació de la primera selecció femenina de rugbi XV del Principat, el combinat que dirigeix Dani Raya, disputarà el seu primer partit contra la selecció de Còrsega a l’Stade de Vignetta a Ajaccio (França). Així ho van anunciar ahir a l’Estadi Nacional el president de la Federació Andorrana de Rugbi (FAR), Jean-Marc Flaux, i  el mateix seleccionador, on a més, en aquesta roda de premsa, també van desvelar les 24 jugadores seleccionades per afrontar la que serà la seva primera prova des que la FAR va anunciar la creació d’aquesta nova selecció.


Aquest primer partit servirà com a tret de sortida per preparar al combinat de cara a l’europeu de l’any vinent, ja que aquest any com va informar el president de la federació «el que volem és que vagin practicant i gaudint, la idea és inscriure-les l’any vinent» i, com va afegir el mateix Raya, «ens centrarem a fer amistosos contra seleccions regionals i potser també nacionals, per al setembre apuntar-nos a l’europeu».


Raya va destacar que «la selecció de Còrsega té un nivell de federal u, aquest equival al d’un club de la tercera divisió francesa», a més també va declarar que aquest nivell és el que busquen ara, perquè «de cara a l’europeu podem jugar contra seleccions com Suïssa, la República Txeca o Finlàndia, per això volemun  extra en el nivell que trobem actualment».


La selecció va tenir ahir a les 20.00 hores el seu últim entrenament, abans del viatge a Ajaccio, que ha realitzat avui. A la vesprada les tricolor trepitjaran per primer cop el verd de l’Stade de Vignetta. Demà és la data assenyalada en el calendari, a les 16.00 hores diputaran el seu primer partit contra la selecció de Còrsega. Ja diumenge, la selecció farà l’expedició de retorn al Principat arribant a les 21.00 hores.

Debut a Casa 

Tot i que aquest serà el primer partit del combinat, el debut a l’Estadi Nacional encara haurà d’esperar. Per part de la federació la data la tenen clara, el 30 d’octubre, quan la selecció masculina disputi el seu partit corresponent, en aquest cas contra Bòsnia-Hercegovina. De fet, i com va apuntar Flaux, «estem esperant resposta de la selecció de Bòsnia-Hercegovina femenina», però també va remarcar que «no tardarem massa a prendre una decisió, si no és aquesta selecció buscarem una altra». El president va afegir que tampoc és clara l’hora a la qual es disputaria l’hipotètic debut, podent ser «abans o després del partit del masculí». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT