PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’agost clou amb 670 persones en recerca de feina

Uns 140 ciutadans són beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària

Per El Periòdic

El Servei d’Ocupació.
El Servei d’Ocupació. | ANA/M.P.

El mes d’agost s’ha tancat amb 670 persones inscrites al Servei d’Ocupació en recerca de feina. Aquesta xifra, segons va detallar ahir el Departament d’Estadística, representa una variació del -5,8% respecte del mes anterior, quan hi havia inscrites 711 persones, i del -26,7% pel que fa al mateix mes del 2020, en què hi havia 914 persones en aquesta situació. Així mateix, el nombre de demandants en millora laboral a finals d’agost va ser de 602 persones, fet que representa una variació respecte del mes anterior del -2,7% i una variació del +9,9% respecte al mateix mes de l’any anterior.

El nombre total de demandants de serveis és de 29 persones. D’aquests, cinc són els sol·licitants de serveis en situació de baixa mèdica superior a sis mesos, mentre que 24 són demandants de serveis en situació d’ocupació. La variació respecte del mes anterior és d’un +4,3% per als demandants de serveis en situació d’ocupació, mentre que per als demandants de serveis en situació de baixa mèdica superior a sis mesos, la variació és d’un +66,7%.

El nombre de persones beneficiàries de la prestació econòmica per desocupació involuntària decretada pel Govern és de 138, un -21,1% respecte al mes anterior, quan hi havia 175 persones, i un +176,0% respecte a l’agost de l’any anterior, quan s’hi van adherir 50 persones. D’altra banda, hi ha 1 persona relacionada amb la temporada de neu beneficiària de l’ajut.

Quant als demandants d’alta a finals de mes, se n’ha calculat la mitjana. Així, durant els darrers 12 mesos hi ha una mitjana de 1.029 demandants en recerca de feina i 694 en millora laboral, amb una variació positiva respecte del període anterior del 28,7% pel que fa als demandants en recerca i una variació també positiva del 99,3% per als demandants en millora.
En relació amb la mitjana de llocs de treball dels darrers 12 mesos, és de 785, fet que representa un decrement percentual respecte del període anterior del 6,9%. 

Aquest mes d’agost la majoria de demandants en recerca van ser un 44,6% de nacionalitat andorrana i un 31,6% de nacionalitat espanyola. Així mateix, la majoria de demandants en millora van ser un 41,5% andorrans i un 32,4% espanyols, seguit d’un 17,1% d’altres nacionalitats, un 7,3% de portuguesos i per acabar, un 1,7% de francesos.

PUBLICITAT
PUBLICITAT