PUBLICITAT

El Borrufa s'adapta a les exigències olímpiques

  • La prestigiós trofeu tricolor infantil passa a tenir quatre dies de competició i crea un programa que potencia la velocitat amb dos supergegants enlloc de la ?kombi'
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
D'esquerra a dreta la cònsol menor d'Ordino, Consol Naudi, el secretari d'Esports de l'Estat, Manel Blasi, el director comercial de Crèdit Andorrà, Jordi Cinca i el cònsol major de la Massana, Josep Maria Camp, ahir a la seu del banc en la presentació del Borrufa 2011. Foto: TONY LARA

El trofeu Borrufa és considerat des de fa anys com un dels més prestigiosos del panorama internacional de la categoria infantil després de divuit anys de demostracions. Res de nou. Però amb això no hi ha prou. Hi ha inconformisme per part del Comitè organitzador i la Federació Andorrana d'Esquí (FAE), que volen convertir una gran competició en la gran competició. El Borrufa té canvis substancials de cara a la dinovena edició, que es disputarà del dilluns al dijous de la setmana que ve a Vallnord, entre els quals destaca el calendari.

Les dues entitats han analitzat juntament amb el Comitè Children de la Federació Internacional (FIS) el programa infantil i com a conclusió el Borrufa ha decidit adaptar-se a les necessitats actuals dels joves esquiadors, per això han decidit convertir-se en el primer trofeu amb quatre dies de competició ininterromputs i cinc proves diferents que inclouen totes les disciplines olímpiques de la modalitat d'alpí.

L'adaptació de les disciplines ha fet que s'inclogui en el calendari la supercombinada i s'ha suprimit la ‘kombi', que deixa de ser oficial en les categories superiors. Aquí no acaben els canvis. L'aposta es basa també en afegir el supergegant, una prova poc disputada en el calendari internacional de la categoria infantil i molt sol·licitada perquè potencia la velocitat. Així doncs el calendari de competició suprimirà el dia d'entrenament per afegir el dia de competició i les disciplines a fer seran un gegant, un eslàlom, dos supergegants i una supercombinada, per als de primer i segon any per igual.

L'INTERÈS PER VENIR ES DISPARA / Tanta novetat i tanta adaptació del calendari pensant en la formació dels joves esquiadors de cara al futur ha disparat l'interès per venir. Si la mitjana cada any volta els 22 països a l'edició del 2011 es preveuen entre 27 i 30. Es confirma la participació d'Espanya –dos equips–, Dinamarca, Marroc, Algèria, Hongria, Gran Bretanya, Argentina, Holanda, Líban, Irlanda, Luxemburg, Brasil, Bolívia, França –dos equips–, San Marino, Xile, Bulgària, Mònaco, Ucraïna, Nova Zelanda i com a novetats Rússia –torna després de diversos anys d'absència–, Illes Caiman, Suïssa i Àustria. A més falta la confirmació de Portugal i Suècia, dos clients habituals en els darrers anys.

Andorra arriba a la cita amb un equip prometedor, segons Santi López, l'ex internacional olímpic tricolor i director del comitè organitzador: «Ara la FAE té una estructura en condicions perquè la selecció pugui assolir bons resultats. Estem en una època dolça a nivell esportiu perquè s'està treballant bé i des d'edats més petites», va dir amb orgull.

ELS NOSTRES 20 ‘HEROIS' / L'any passat l'equip nacional va sumar deu podis –dos d'ells en la ja desaparescuda ‘kombi'– amb Carmina Pallàs i Kevin Courrieu com a grans protagonistes que tornen a estar en la llista dels participants tricolors, però ara en edat d'infant II després d'unes riguroses proves de selecció de la FAE.

El primer equip d'infants II el formaran Carmina Pallàs (PCGR), Sara Raméntol (ECOA), Xavier Salvadores (ECA), Nil Esteve (ECOA), Matías Vargas (ECAP) i Marc Vieitez (ECOA) i el segon Carla Planas (ECA), Margot Pérez (ECAP), Oxan Binon (ECAP), Kevin Courrieu (PCGR), Jan Sasplugas (ECOA) i Marc Piñar (ECOA).

El primer equip d'infants I el formen Mariona Raméntol (ECOA), Noemi Mora (ECA), Robert Martí (ECA) i Albert Pérez (ECA) i el segon Marta Ribo (SEC), Ramon Cierco (PCGR), Josep Farre (SEC) i Quim Rodríguez (ECOA). H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT