PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El 55 Açores Rallye, proper repte per a Vinyes-Mercader

Les pistes de terra de l’illa de São Miguel seran l’escenari a superar

Per El Periòdic

Un moment del Jordi Vinyes en plena cursa.
Un moment del Jordi Vinyes en plena cursa. | FOTOESPORT

Després de no poder disputar-se la passada temporada (2020) i de superar unes setmanes d’incertesa durant els primers mesos d’any en curs, per fi, el 55 Açores Rallye es disputarà amb normalitat el pròxim cap de setmana (dies 17 i 18). La localitat Ponta Delgada, capital de l’illa de San Miguel, Açores, serà el nucli central d’una prova en la qual es tornarà a competir sobre pistes de terra, la tercera vàlida pel Campionat d’Europa de Rallyes (ERC) 2021 que es disputarà la present temporada sobre aquesta superfície.


En la 55a, edició del seu ral·li els organitzadors de l’esdeveniment, Grup Esportiu Comercial, plantejaran als participants del ral·li  un traçat total de 645 km, dels quals el 31% (201 km) seran de velocitat, amb 13 especials a superar. Entre els trams cronometrats cal destacar els 24 km, de Graminhais (24,03 km.) i Sete Cidades (24,01 km.). Ambdues es disputaran dues vegades cadascuna, sent la de Sete Cidades la que tancarà el ral·li.


Les dues passades de reconeixement es realitzaran entre les 08.00 hores i 18.30 hores del dimecres (dia 15) i les 08.30 hores i les 11.30 hores de la jornada següent. Els equips que esgotin al màxim aquesta segona jornada de reconeixements tindran el temps just d’arribar al parc d’assistència, canviar de mecànica i centrar la seva atenció en el shakedown i el tram de qualificació. La primera presa de contacte dels pilots al volant de la mecànica amb la qual disputaran el ral·li es durà a terme el dijous (dia 16) a partir de les 13.00 hores.


Una vegada disputades les quatre primeres proves de l’ERC2 de la present temporada, dues sobre asfalt Roma (ITA) i Barum (CZE) i dues més sobre terra, Polònia i Letònia, Els pilots de l’equip Suzuki Ibèrica (Javier Pardo i Joan Vinyes), ocupen posicions de l’esmentada provisional. Pardo amb 80 punts i Vinyes amb 56 punts, situats a la tercera i cinquena plaça respectivament, just en l’equador del certamen. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT