PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’oposició es mostra insatisfeta pel discurs, que troba inconcret

La majoria considera que s’han donat solucions als problemes del país

Per Lídia López

Un instant de la sessió celebrada ahir.
Un instant de la sessió celebrada ahir. | SFGA / CESTEVE

Opinions contrastades a les bancades del Consell General després del discurs del cap de Govern, Xavier Espot. Mentre que d’una banda, els presidents dels grups parlamentaris que formen part de la majoria valoraven positivament el tomb de les accions de l’Executiu i la projecció de futur, l’oposició es va mostrar poc convençuda de les paraules d’Espot, suggerint un text descafeïnat i de poca mirada endavant. «No ens ha agradat massa el discurs del cap de Govern», va reconèixer el president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Pere López, que va compartir que «esperàvem propostes concretes sobre les grans problemàtiques del país». En aquest sentit, López va indicar que el Govern no entén «ni la urgència ni la magnitud» de les tres problemàtiques que els socialdemòcrates posen sobre la taula com a les «més transcendents» actualment, com és el cas de l’habitatge, les pensions i els salaris. A més, el socialdemòcrata també va considerar que el discurs havia estat més encarat a «fer balanç, cosa que no entenem com a pròpia del debat d’orientació política».

Per la seva banda, el president del Grup Parlamentari Terceravia+Unió Laurediana+Independents, Josep Pintat, també va coincidir en valorar que l’exposició d’Espot havia estat més aviat un «balanç del que portem de legislatura», i va posar en relleu la distinció entre urgent i prioritari amb la qual s’havia expressat el cap de Govern, apuntant que «és com si la consideració d’urgent ja s’hagués donat per tancat, com ja va passar el setembre passat, i després ens vam trobar com ens vam trobar». En qualsevol cas, Pintat va emplaçar-se a la seva intervenció en el dia d’avui per fer les seves valoracions i «posar en relleu algunes dades que no sabem del tot d’on surten». I en relació amb la feina que ha de venir, des de Terceravia van alertar que «15 mesos donaran pel que donaran» en relació al tram final de la legislatura i tots els projectes engegats, recordant que «hi ha una vintena de projectes a tràmit parlamentari» i que això «no sé si suposarà un cert atropellament legislatiu». Per tot, Pintat també va apuntar que les setmanes vinents caldrà «comprovar que s’aconsegueix consolidar aquesta recuperació que s’està veient els darrers dos mesos».

En canvi, els representants de la majoria parlamentària es van mostrar satisfets per les paraules del cap de Govern. «Crec que justament avui s’ha fet el punt sobre la situació on ens trobem respecte de l’H23 i els reptes vinents», va incidir el president del Grup Parlamentari Demòcrata, Carles Enseñat, que va posar en relleu les accions empreses respecte de «problemàtiques urgents com ho és l’habitatge», i d’altres ressorgides les darreres setmanes com és la mobilitat. «Ens havíem acostumat al teletreball i a la poca presència dels turistes, i ara tornem a tenir una afluència massiva», va explicar Enseñat, destacant no obstant això la posada en marxa de l’abonament mensual de 30 euros que va considerar d’«acció en la bona direcció».

Finalment, el president del Grup Parlamentari Liberal, Ferran Costa, va apuntar que «ha estat un discurs per donar el màxim de solucions a allò que els ciutadans del país estan demanant», en relació amb l’habitatge, la mobilitat i el desenclavament, o la diversificació econòmica, sobre la qual va compartir la valoració en la importància de les relacions amb Europa per assolir-la que també havia fet Espot.

PUBLICITAT
PUBLICITAT