PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Comença el tractament aeri de la processionària

El tractament s’inicia avui fins el proper dilluns 20 de setembre

Per El Periòdic

Imatge d'arxiu d'arbres afectats per la processionària del pi.
Imatge d'arxiu d'arbres afectats per la processionària del pi. | El Periòdic

Els comuns van fer arribar ahir un comunicat anunciant que avui comença el tractament aeri pel control de la població de processionària de pi. Segons van detallar, començaran per la parròquia de Canillo i d’Encamp; després, entre demà i divendres, continuaran per Escaldes-Engordany, la Massana, Ordino i Andorra la Vella, i el dilluns 20 de setembre finalitzarà a Sant Julià de Lòria.

Malgrat la disminució efectiva de la població d’eruga de la processionària durant els darrers hiverns, aquest estiu algunes de les captures d’adults efectuades reflecteixen una activitat significativa de l’insecte. Per raons de salut dels boscos i de benestar social per a les persones i els animals, que passegen pels boscos parroquials, els comuns d’Andorra en coordinació amb l’empresa Silvagrina SL, duran a terme una campanya de control de la plaga per limitar els danys que produeix, mitjançant un tractament aeri amb helicòpter.

Pel que fa al tipus de producte que s’utilitzarà per al tractament de la processionària, es tracta del Bacillus thuringiensis i les dosis emprades són compatibles amb la resta d’insectes, el medi natural, les persones i els animals, per als quals és innocu, per tant, no és necessari prendre cap mesura de protecció en particular.

PUBLICITAT
PUBLICITAT